In 2015, Robu ar putea renunta la vechiul Passat! I se pregateste o limuzina „erste klasse”

Primarul Nicolae Robu nu va mai circula, de la anul, în Volkswagen-ul Passat de culoare albastră, pe care l-a „moștenit” de la fostul edil Gheorghe Ciuhandu. La începutul lui decembrie, CL a aprobat preluarea, cu titlu gratuit, prin comodat, a unui autoturism pus la dispoziţie de Retim.

Primarul Nicolae Robu se deplasează în interes de serviciu cu un VW Passat bleumarin, model 2006-2007, rămas în instituție de pe vremea fostului edil Gheorghe Ciuhandu. În luna aprilie, automobilul a fost implicat într-un accident de circulație din care a ieșit foarte șifonat și a avut nevoie de câteva săptămâni de stat în service. La începutul lunii decembrie, pe ordinea de zi a unuia dintre plenuri a apărut un proiect care prevedea „preluarea cu titlu gratuit a unui autoturism de la S.C Retim Ecologic Service S.A”. Referatul care însoțea proiectul aprobat de aleșii local nu dădea detalii despre mașina respectivă, precizând doar că „autoturismul va fi pus la dispoziția Eecutivului Primăriei Timișoara pe durată nelimitată, cheltuielile de întreținere și exploatare fiind suportate de SC Retim Ecologic Service SA”.

Cu atâta mister în jurul noii mașini, întrebat dacă se gândește să renunțe la Passat-ul albastru, primarul Nicolae Robu admite că acest lucru este posibil. „Nu cumpărăm, s-ar putea să pot folosi o mașină. Consiliul local este acționar la Retim. Vom vedea, nu e nimic bătut în cuie, nici n-am văzut-o, nu știu de ce s-a făcut achiziția, nu sunt la curent cu detaliile”, ne-a declarat edilul. Robu spune însă că, în urma accidentului din aprilie, Passat-ul cu numărul TM-01-PMT a fost lovit foarte serios. „Mașina pe care o folosesc este deja veche și, din păcate, a fost implicată într-un accident în care a avut mult de suferit, a fost grea reparația. Din fericire, nu s-a lovit nimeni, pentru că a pornit airbagul. Altfel, impactul a fost puternic”, a explicat primarul. Conform acestuia, o mașină nouă nu ar fi ceva nemaivăzut. „Dacă voi avea posibilitatea fără să cheltuiesc bani de la bugetul local, voi folosi altă mașină, de ce nu. Nu ar fi fost nicio extravaganță nici dacă aș fi cumpărat o mașină până la urmă”, a mai spus Robu. Acesta nu a vrut să spună ce marcă va fi noul său automobil de serviciu, dar, conform unor surse, ar fi vorba despre un Mercedes clasa E.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

8 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

12 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

13 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

13 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

14 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

14 ore ago