Categories: Social

RATT schimba controlorii cu agenti de ordine, in uniforme ca ale politistilor

Controlorii de pe mijloacele de transport ale RATT se vor întoarce într-o nouă… formulă! Este vorba despre un corp de agenți de intervenție pază și ordine, pentru care regia face încă selecții. Aceștia vor avea uniforme inspirate din cele ale polițiștilor.

Timișorenii care circulă cu autobuzele și tramvaiele RATT au constatat, de luni bune, lipsa controlorilor de bilete. Directorul regiei, Ioan Goia, susține însă că, de ceva timp, verificările s-au intensificat, alături de polițiștii de la Biroul de Transport. El admite totuși că, de fapt, controlorii de bilete așa cum îi știa toată lumea nu mai există. „Nu mai avem controlori, avem agenţi de pază, intervenţie şi ordine. Încă facem o selecţie de personal pe criterii mult mai apropiate de cele ale agenţilor de poliţie locală. Avem în jur de 15 acum deja selectaţi, dar mai avem de selectat. Funcţionează deja, avem şi foarte multe nemulţumiri de procesele verbale de contravenţie pe care le-au emis… Controalele deja se desfăşoară, inclusiv pe liniile foarte aglomerate”, explică Goia.

Conform acestuia, regia derulează un program pentru un corp de agenţi de intervenţie pază şi ordine în mijloacele de transport. După ce se va termina preselecția pentru viitorii membri ai acestuia, mai este de trecut un hop: acela al… uniformelor! „Vom încerca să-i echipăm pe oameni cu nişte costume noi, dar deocamdată sunt în lucru, vom vedea ce va fi la începutul anului 2015. Va fi un costum care să fie compatibil cu echipamentul din dotarea agentului de pază (…) Probabil va fi un costum în două piese, apropiat de uniformele de poliţie locală sau poliţie rutieră. Nu putem să le copiem pe acelea, pentru că este interzis prin lege”, a mai spus Ioan Goia.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Centura de ocolire a Timișoarei are acum parcări, dotate ca în vest

Ultimul punct din proiectul Centurii Sud, cele două spații de servicii, au fost deschise pentru…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

12 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

12 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

12 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

13 ore ago