Categories: Administratie

Robu si-a pierdut speranta: sanse slabe ca Michelangelo sa fie dat in folosinta pana la Craciun

Lucrările de la Michelangelo sunt cu adevărat pe ultima sută de metri, dar asta nu înseamnă că locuitorii orașului de pe Bega se vor putea folosi de subpasaj în acest an. Primarul Nicolae Robu susține că de vină este vremea rea.
La fel cum anunța și zilele trecute, Nicolae Robu este din ce în ce mai puțin încrezător că lucrările de la Michelangelo vor fi finalizate până de Crăciun. Edilul visa să le facă acest cadou timișorenilor, dar se pare că mai este de așteptat până la anul. De vină pentru întârzierea lucrărilor este vremea rea, iar ultimele faze ale proiectului depind de condițiile meteo.
„De vreo zece zile sau de când vremea e cumplită s-a lucrat în permanență și în aceste condiții, dar evident că nu s-a putut lucra cu același spor ca în condiții meteo favorabile. Existe operații tehnologice care nu pot fi făcute decât în anumite condiții de temperatură și umiditate. Nu vă pot spune astăzi dacă va mai fi posibil să dăm în folosință, inclusiv partea subterană, până la Crăciun. Noi lucrăm în continuare și facem tot ce putem”, a declarat edilul vineri.
Acesta susține totuși că e mulțumit de modul în care au decurs lucrările și anunță că atunci când vremea este mai bună se va putea circula pe la Michelangelo așa cum a promis: „E un an și opt luni de când am început această lucrare extrem de complexă și nu cred că are cineva motiv să fie nemulțumit. Va fi ceva foarte frumos și funcțional însă ținând seama cât de ploios a fost acest an și cât de rece a fost acest decembrie e posibil să nu dăm partea subterană până la Crăciun chiar dacă mai este foarte puțin de lucru. (…) De lucru mai este foarte puțin, deci ca timp fizic este suficient să se termine, dacă s-ar putea lucra. Nu e nevoie de mai multe zile. (…) Ce mai e de făcut este hidroizolația, asfaltarea și alinierea gurilor de acces la rețele de canalizare, atât”, a concluzionat edilul.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

52 de minute ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

6 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

6 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

13 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

16 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

17 ore ago