La Timisoara s-a deschis, oficial, Târgul de Crăciun.Iluminatul de sărbători a pornit din prima, la fel ca și spectaculoasa cupolă de beculețe din fața operei. S-a jucat Hora Unirii și au fost aplaudați la scenă deschisă rugbiștii de la RCM, care, duminică, au câștigat Cupa României. Oferta târgului include și… hamsii, care par a fi ultima „specialitate” culinară la Timișoara.
Când e vorba de distracție – mai ales pe gratis – pe timișoreni nu-i țin în casă nici ploaia și nici frigul. Luni după-amiază, deși începuse se cadă o ploaie rece, iar vântul nu sufla prea încurajator, lumea a venit în Piața Victoriei, unde urma să fie deschis oficial Târgul de Crăciun. Evident, cel mai așteptat moment a fost aprinderea iluminatului de sărbători și, mai ales, a cupolei de 60.000 de beculețe, amplasată în premieră pe platoul din fața operei. Totul a pornit „nemțește” și, de această dată, nici primarul Nicolae Robu nu s-a lăsat așteptat, făcându-și apariția la marele fix. După ce a aprins beculețele, edilul s-a prins, la fel ca și anul trecut, în Hora Unirii, alături de dansatorii de la Ansamblul „Timișul”. „Mă bucur că, de sărbătoarea națională a României, Piața Victoriei este plină de timișoreni care au venit să se bucure de această zi specială și de programul pe care noi l-am pregătit. Regret că nu s-a putut face o horă care să cuprindă toată Piața Victoriei, poate anul viitor trebuie să gândim topologia mai bine. Ma bucur să văd orașul în această lumină specială de sărbătoare. În oraș avem cel puțin 500.000 de beculețe”, a declarat Robu.
Timișorenii i-au aplaudat apoi pe campionii de la RCM Timișoara, care, duminică seară, au salvat magistral un sezon care părea compromis. Ei au câștigat, pe Cluj Arena, Cupa României, trecând, după un meci tensionat, de CSM Baia Mare. Unul câte unul, rugbiștii au urcat pe scenă, ultimul fiind căpitanul Stelian Burcea, care a adus cu el și Cupa României. A urmat un „duș” cu șampanie, în aplauzele publicului.
Târgul de Crăciun pare, în acest an, ceva mai așezat, cu mai puține standuri la care se vând colaci secuiești și căciuli din bazar, la prețuri triple. Există câteva căsuțe unde oferta este chiar de sezon, cu ornamente handmade, pentru pomul de Crăciun și pentru casă, realizate cu bun gust, sunt și unele cu bijuterii deosebite, numai bune de făcut cadou doamnelor. Jumările sunt însă 50 de lei kilogramul, iar dinspre zona cu mâncare gătită plutește, deasupra pieței, un miros persistent de… hamsii! Dincolo de grătare, mici, murături, tobă și alte „porcării”, comercianții au scos la vânzare hamsii prăjite, de parcă ai fi la Costinești, la plajă, nu înainte de Crăciun, la Timișoara. Mai puteți găsi, de asemenea, pâine „Anaconda”, la prețul de 20 de lei, dar și varză călită sau iahnie. „Sunt destul de mulțumit de târg. Întotdeauna este loc de mai bine, noi nu putem interveni chiar la nivelul meniului pe care îl oferă fiecare comerciant. Probabil că mai avem nevoie de puțină emancipare, ca să nu mai vedem produse care nu se potrivesc sezonului și locului”, a spus primarul Robu, întrebat dacă i se pare în regulă oferta de hamsii.
Invalid Displayed Gallery
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…