Categories: Social

Cadou de la Enel: pana de curent de 18 ore, pe cateva strazi din Giarmata

Locuitorii de pe mai multe străzi din Giarmata au rămas fără curent sâmbătă, în jurul orei 1 dimineața. Deși au dat zeci de telefoane la Enel, nu le-a răspuns nimeni, iar localnicii au stat fără lumină, căldură sau apă până sâmbătă seară. Reprezentanții Enel au aflat cu surprindere că în Giarmata era pană de curent!

În noaptea de vineri spre sâmbătă, alimentarea cu energie electrică din mai multe localități a fost întreruptă, din cauza rafalelor puternice de vânt. Cartiere din Timișoara au rămas fără curent în miez de noapte, însă în oraș defecțiunile au fost remediate până dimineață. Nu la fel de norocoși au fost cei care locuiesc pe mai multe străzi din comuna Giarmata. Oamenii au stat fără curent nu mai puțin de… 18 ore! „Din cauza vântului puternic, pe la ora 1 dimineața s-a luat curentul. Am încercat întruna să-i sun, dar e mereu ocupat, nu am cu cine să vorbesc. Unul dintre vecinii mei a reușit, pe la 4 dimineața, să vorbească și, foarte iritată, doamna de la call center i-a zis că n-au echipă de noapte să intervină. A trecut aproape toată ziua și nu a venit curentul. Pe la ora 13 am reușit să «vorbesc» cu robotul, care m-a pus în așteptare. După 18 minute nu-mi răspunsese nimeni Fără curent, noi nu avem nici apă, nici căldură, nu avem nimic”, ne-a declarat unul dintre cei care locuiesc pe strada Pobeda, în Giarmata. Contactați telefonic, reprezentanții Enel Distribuție Banat s-au arătat contrariați, spunând că nu există nicio sesizare de la Giarmata. Conform unui comunicat oficial al Enel, până la ora 18, în Timiș fusese rezolvate toate problemele mari, existând „doar o serie de deranjamente punctuale pentru remedierea cărora se intervine”. Abia după mai bine de 18 ceasuri, pe mai multe străzi din Giarmata s-au aprins luminile.

UPDATE: Enel a revenit cu un comunicat asupra situației de la Giarmata. „În 31 ianuarie 2015 a fost înregistrat un deranjament colectiv care a afectat str. Pobeda (…) Acest deranjament s-a produs şi din cauza unei avarii pe o linie electrică aeriană de medie tensiune din vecinătatea localității Giarmata care alimentează şi strada Pobeda, precum şi străzile învecinate. Printre cauzele care au dus la producerea acestui incident, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără mai mulți izolatori sparţi, conductori rupți, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate). Echipele Enel Distribuţie Banat vor interveni in cat mai scurt timp, efectuând manevrele specifice de înlocuire a echipamentelor defecte, astfel încât toți consumatorii afectați vor fi realimentați cu energie electrică”, precizează reprezentanții Enel Distribuție Banat. De ce nu reușesc plătitorii de facturi să obțină aceste informații în cel mai civilizat mod posibil de la operatorii de la call center e o altă discuție…

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

O oră ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

2 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

2 ore ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

2 ore ago

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

4 ore ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

4 ore ago