Categories: Economic

CCIAT ofera noi cursuri gratuite pentru cei din zonele rurale

CCIAT și Primăria Moșnița Nouă au pus bazele unui nou proiect care vine în sprijinul persoanelor din zona rurală. „RuralNet – Centru de orientare în carieră și consultanță non-agricolă” își propune să-i ajute pe cei care au întâmpinat dificultăți în asigurarea unui loc de muncă sau care vor să se specializeze într-un anumit domeniu.

Câteva zeci de oameni au primit la Școala Generală din Urseni primele informații despre cele cinci cursuri care le sunt puse la dispoziție. „RuralNet” va porni în luna ianuarie două cursuri pentru cei care vor să specializeze în IT sau vor să dobândească mai multe cunoștințe în domeniul competențelor antreprenoriale. La cursul de competențe antreprenoriale, care se va desfășura în perioada 26-30 ianuarie, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, vor participa 90 de persoane. În aceeași perioadă și în același loc se va desfășura și cursul de competențe IT, la care sunt așteptați 64 de participanți. Aici, cei interesați vor putea să afle tot ce trebuie să știe despre e-commerce și open sources. „Beneficiarii sunt persoane din mediul rural, persoane angajate sau persoane în căutarea de locuri de muncă. (…) Am venit să le prezentăm exact programul pentru a afla la ce cursuri se pot înscrie și pentru a le reaminti de activitățile de orientare și consiliere profesională în mod gratuit”, spune Daiana Buzatu, managerul proiectului.

CCIAT a pregătit, de asemenea, alte trei cursuri de calificare. Astfel, din 2 februarie până în 30 aprilie, 24 de participanți se vor putea specializa în domeniul curățeniei de clădiri și mijloace de transport. Orele de curs se vor desfășura la Moșnița Nouă. Tot acolo vor avea loc cursuri de specializare pentru operatori introducere, validare și prelucrare date, în perioada martie – august 2015. Ultimul curs este cel de lucrător în comerț, din perioada aprilie-iunie, care va avea loc la Moșnița Nouă. Proiectul „RuralNet” se adresează în special femeilor și tinerilor, dar și alți participanți sunt bineveniți.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

59 de secunde ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

43 de minute ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

O oră ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

2 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

2 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

3 ore ago