Categories: SocialUltima ora

Cod portocaliu de inundatii in vest! Zona Gataia, cea mai afectata

Hidrologii au emis, duminică dimineață, un cod galben de inundații valabil până după-amiază. Acesta vizează bazinele râurilor Bârzava, Caraș și Nera.În zona Gătaia, specialiștii estimează o posibilă depășire a cotei de inundație cu 75 de centimetri! UPDATE: Codul portocaliu a fost prelungit până luni.

Avertizarea de tip portocaliu va expira duminică, la ora 16. „Ca urmare a precipitaţiilor lichide însemnate cantitativ înregistrate în ultimele 24 de ore, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării viiturilor formate în amonte se vor produce în continuare creşteri de debite şi niveluri cu atingerea şi depăşirea cotelor de inundație pe următoarele sectoare de râu: Bârzava, pe sector aval Gătaia. Pe baza informaţiilor actuale se prognozează o valoare maximă de nivel în secţiunea Gătaia de 445 cm (cu 75 cm peste cota de inundație), în data de 11 ianuarie, între orele 12 și 14. De asemenea, nivelurile se pot situa cu 10-15 cm peste cotele de inundație pe râul Caraş – sector aval Văradia şi pe râul Nera – sector aval Dalboşeţ, judeţul Caraş Severin”, precizează hidrologii. Aceștia anunță că, în funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, codul ar putea fi prelungit. Pe de altă parte, de duminică după-amiază va intra în vigoare și un cod galben de viscol și ninsori, care va afecta județul Caraș-Severin, cu precădere zona montană.

UPDATE: Codul portocaliu pe Bârzava – sector aval Gătaia și Moravița a fost prelungit până luni, 12 ianuarie, la ora 18. Hidrologii au emis, de asemenea, un cod galben până la aceeași oră pe râurile Bega, Bega Veche, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș și Nera.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

16 minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

24 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago