Doar câteva luni a avut Primăria Timișoara contract cu o firmă care ar fi trebuit să curețe graffiti-urile de pe zidurile din oraș. Aceasta a câștigat o licitație organizată în luna iunie, dar n-a „prestat” conform așteptărilor municipalității, așa că a fost trimisă la plimbare. Nu se știe dacă va mai avea loc o altă licitație.
În luna iunie, Primăria Timişoara a organizat licitație pentru achiziționarea unor servicii de îndepărtare de graffiti de pe clădiri. Contractul urma să aibă o valabilitate de doi ani și o valoare de 403.180 de lei, fără TVA. Licitația a fost anunțată pe SEAP și la ea au participat trei firme. „E un acord-cadru care înseamnă facturare la metru pătrat sau fracțiune de metru pătrat, în funcție de ceea ce se cere de la primărie pentru a fi curățat”, explica, la vremea respectivă, viceprimarul Dan Diaconu. Licitația a fost câștigată de Eco Prod Services Tim SRL, care a oferit cel mai bun preț, și anume 342.703 lei, fără TVA. Firma câștigătoare a notificat primăria că va curăța zidurile cu gheață carbonică, o procedură, susțineau reprezentanții ei, foarte eficientă.
Lucrurile au stat bine numai teoretic, pentru că, în practică, a fost dezastru. Cel puțin așa susține Adrian Bere, șeful Direcției de Mediu. „În urma deplasărilor în teren s-a constatat că lucrările n-au fost făcute în conformitate cu caietul de sarcini și s-au întocmit mai multe adrese în care s-a solicitat remedierea acestora. Au fost mai multe lucrări în oraș, nu doar două-trei… Vorbim despre lucrări executate la Colegiul «Carmen Sylva», Colegiul «Ana Aslan», podul din Calea Șagului, Școala Gimnazială 22, Grădina Botanică, Podul Ardealul, Podul Andreescu, Filarmonica Banatul – Grădina de vară… După ce s-au rezolvat problemele, contractul a fost reziliat”, spune Bere. Conform acestuia, în caietul de sarcini nu a fost trecută special curățarea graffiti-urilor cu gheață carbonică, dar că aceasta a fost procedura preferată de firma câștigătoare.
Poliția Locală a identificat, în Timișoara, în jur de 900 de imobile „pictate”. Curățarea acestora revine, conform unei hotărâri de consiliu local, proprietarilor, însă fenomenul e greu de ținut în frâu. Cei prinși desenând zidurile și gardurile riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei, dar sunt foarte rare cazurile în care „artiștii” sunt prinși în flagrant. De asemenea, proprietarii care nu-și curăță clădirile pot fi amendați cu sume cuprinse între 500 și 1.000 de lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv până la 2.500 de lei, în cazul persoanelor juridice. Pe viitor, „soarta” graffiti-urilor rămâne incertă. „Am reziliat contractul din cauza calității lucrărilor prestate de această firmă. Nu știu dacă vom mai organiza o licitație pentru astfel de servicii”, a conchis viceprimarul Dan Diaconu.
Conform datelor oficiale ale Autorității Electorale Permanente, în județul Timiș, la ora 9 votaseră 2,82%…
La ora 7.00 au fost deschise secţiile de votare pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale,…
O victorie pentru oaspeţi şi două pentru gazde, în cele trei meciuri de sâmbătă ale…
Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…
Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…
Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…