Categories: Politicieni

Dan Popa nu se bazeaza pe votul partenerului de afaceri Ion Raducanu la motiunea de cenzura

Obiectivul anunțat de noul PNL pentru viitoarea sesiune parlamentară este preluarea guvernării după dărâmarea Guvernului Ponta, printr-o moțiune de cenzură. Se poartă deja discuții cu mulți parlamentari din actualul arc guvernamental, în principal, se pare, de la PC, dar și din alte partide. Deși oficial informația nu este confirmată, membrii noului PNL au sarcina să racoleze cât mai mulți parlamentari de la putere.

Proaspătul președinte al PDL Timiș, Dan Popa, are posibilitatea să facă doar câțiva pași de la biroul său pentru a convinge un deputat să se alăture acestui demers. Este vorba de partenerul său de afaceri, Ion Răducanu, deputat și președinte al UNPR Timiș. Popa spune că n-a făcut acest gest, poate și fiindcă relațiile dinte cei doi nu mai sunt ca în vremurile bune. Democrat-liberalul afirmă, de altfel, că nu face politică la birou. „Nici nu l-am văzut anul acesta. A fost în concediu el și acum plec eu. Nu am discutat, am comentat înainte de a pleca, în funcție de ce a mai apărut în media, că există posibilitatea ca în viitor să facem majoritate și cu echipa asta. Nu noi facem însă asta, nu facem noi de la nivel de Timișoara. Asta se decide la București, noi suntem în programul național. Discut cu toată lumea, dar nu facem politică în birouri. Dacă așa se hotărăște la București, așa va fi. Deocamdată nu mi se pare că e ceva clar”, susține Dan Popa.

Indiscutabil, Dan Popa și Ion Răducanu sunt cei mai cunoscuți parteneri de afceri implicați în politică. În anul 2000, cei doi, care dețin o importantă reprezentanță auto, dar și alte afaceri, au decis să intre în politică. Popa a ales PDL, iar Răducanu a mers pe mâna PSD. Primul s-a rezumat la funcții importante în partid, dar și cu titlul de „eminență cenușie” în timp ce administrativ s-a mulțumit maximum cu un fotoliu de consilier județean. În schimb, Răducanu are în CV funcția de prefect, două candidaturi la Primăria Timișoara, iar acum este deputat. În urmă cu șase ani, după un conflict cu Ilie Sârbu și alții din PSD, a părăsit acest partid, pentru ca ulterior să se înscrie în UNPR. Acest partid, înființat ca „remorcă” a PDL, a ajuns acum aliat al PSD. Și poate, în numele „interesului național”, în viitor va sta la guvernare și alături de PNL.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

13 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

13 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

13 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

15 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

15 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

16 ore ago