Negocierile dintre Primăria Timișoara și Episcopia Romano-Catolică privind complexul imobiliar al surorilor de Notre Dame, care găzduiește Colegiul Bănățean și Liceul Teoretic „Dositei Obradovici”, nu se anunță prea ușoare. Oferta municipalității este considerată, momentan, „nerealistă”.
Viceprimarul Dan Diaconu anunța, la finele săptămânii trecute, că urmează să se întâlnească, cât de curând, cu reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice, pentru a discuta despre cumpărarea complexului imobiliar al surorilor de Notre Dame. „Îi vom chema la renegocieri pe reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice. Noi am făcut o ofertă, care urma să fie analizată. Nu am primit un răspuns oficial, dar în cadrul comisiei de negociere cu terții nu au fost foarte fericiți cu oferta noastră. Urmează să mai negociem, pentru a ajunge la o concluzie. Evident însă că suma nu va putea depăși suma stabilită prin raportul nostru de evaluare, pe care n-o pot face publică”, spune viceprimarul Dan Diaconu. În luna august 2014, consilierii locali au dat undă verde începerii negocierilor cu proprietarul clădirilor. Episcopia a prezentat un raport de evaluare, conform căruia valoarea de piață a întregului complex este de 29,4 milioane de lei, din care 1,9 milioane pentru terenul construit și neconstruit, cu o suprafață de 13.029 mp, și 20,7 milioane pentru clădiri cu o suprafață desfășurată de 13.166 mp.În euro, suma este de 6,575 milioane de euro.
Episcopia Româno-Catolică spune că, în momentul de față, așteaptă o ofertă serioasă din partea PMT. „Prețul propus de episcopia noastră este mai mic de șapte milioane de euro. Primăria Timișoara ne-a remis un simplu proces-verbal de la o negociere cu terții, la care am luat parte, document în care a precizat un preț foarte mic, nerealist, dar pesemne considerat de dânșii ca potrivit. În acest sens am solicitat transmiterea, în scris, a ofertei ferme a primăriei, alături de evaluarea realizată de aceasta. Prețul pe care Episcopia Romano-Catolică l-a solicitat are la bază expertiza unei firme de profil, cu care s-a mai lucrat și până acum în relațiile dintre primărie și episcopie (firmă care ne-a fost recomandată tot de primărie)”, susțin reprezentanții episcopiei. Până la finalizarea negocierilor, contractul de închiriere între cele două părți a fost renegociat în toamna anului trecut și, de la 21.250 de euro/lună, suma a scăzut sensibil.
Ultimul meci pe teren propriu din 2024 pentru SCM Timişoara a fost un joc de…
Un accident banal, care putea fi însă unul cu consecinţe nefaste a scos la suprafaţă…
Consiliul Județean Timiș a depus, împreună cu Spitalul Județean Timișoara, o solicitare de finanțare pentru…
Nu ruşii, ci PNL din bani publici a plătit campania electorală a lui Călin Georgescu!…
La scurt timp după ce conducerea primăriei timișorene s-a văzut în fața faptului împlinit, proiectul…
Primăria Timișoara scanează din aer, folosind inteligența artificială, cimitirele din Timișoara. Deși i s-a transmis…