Fără contracte de întreținere a spațiilor verzi pentru alte zone decât centrul orașului, Primăria Timișoara pregătește o suplimentare de fonduri pentru Horticultura. Societatea ar urma să primească 4,5 milioane de lei în plus, pentru a putea face lucrări în zona zero în următoarele șase luni. Până atunci se speră că vor fi încheiate și licitațiile.
Scandalul legat de întreținerea spațiilor verzi din Timișoara a ținut luni agenda consilierilor locali, fără vreun rezultat concret. Toate contractele încheiate pe cele șase sectoare ale orașului au expirat în toamna anului trecut. Ulterior, SC Horticultura a fost de acord să se ocupe în continuare de zona centrală a orașului, beneficiind de un contract încheiat în luna octombrie, cu o valoare de 2,2 milioane de lei. Directorul Andrei Drăgilă a refuzat însă categoric să preia și întreținerea celorlalte sectoare ale orașului, pentru că ar fi trebuit să presteze lucrările la tarifele stabilite prin contractele expirate, considerate prea mici. Nici acum primăria nu a încheiat alte contracte pentru spațiile verzi, astfel că… noroc cu iarna! În caz contrar, prin Timișoara ar fi apărut adevărate jungle.
Horticultura a beneficiat, în octombrie, de o suplimentare a valorii contractului, de 2.2 milioane de lei, cu tot cu TVA. Trei luni mai târziu, societatea condusă de Andrei Drăgilă e pe cale să primească o altă gură de oxigen. Astfel, un proiect de hotărâre de consiliu local publicat pe site-ul PMT prevede o nouă suplimentare a valorii acestui contract. „Deoarece până în prezent, nu s-a stabilit prin licitaţie publică deschisă un executant pentru întreţinerea şi amenajarea, parcurilor, scuarurilor, spaţiilor verzi, sistemelor de irigare, locurilor de joacă şi canisitelor, tăieri de corecţie, elagare şi defrişare arbori de pe domeniul public al municipiului Timişoara (…) propunem suplimentarea valorii contractului cu suma de 3.630.000 lei la care se adaugă TVA (…), astfel încât aceasta se va modifica de la valoarea de 1.795.161 lei exclusiv TVA, la 5.425.161,00 lei exclusiv TVA”, se precizează în referatul care însoțește proiectul. Practic, este vorba despre o sumă totală de 6,72 milioane de lei, adică 1,49 milioane de euro, cu tot cu TVA. „Suplimentul” este de 4.5 milioane de lei, cu TVA inclus.
Conform aceluiași referat, suplimentarea este necesară deoarece suma alocată până acum s-a epuizat, iar „primul semestru al anului reprezintă perioada în care se efectuează lucrări de plantare a arborilor şi arbuştilor (…) dar şi necesitatea efectuării lucrărilor de cosire (începând cu lunile martie-aprilie, când temperaturile cresc), udare a materialului dendrologic, plantare de specii floricole anuale”. Actul adițional ar urma să aibă o durată de șase luni, până la expirarea lui oficialii primăriei estimând că vor avea contracte de întreținere a spațiilor verzi stabilite prin licitație.
Universitatea de Vest Timișoara a semnat, miercuri, la Ministerul Educației, două contracte de finanțare aferente…
Proiectul de reabilitare a liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor…
Zile bune pentru Leii din Banat! După victoria importantă de pe terenul Stelei, miercuri a…
Sportiva timișoreană Narcisa Martin este, de astăzi, vicecampioana mondială la Culturism - Bikini Fitness Senioare…
Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…
Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…