Categories: Primăria Timişoara

Managementul traficului in Timisoara, intre Swarovski si Urdareanu

Licitația pentru proiectul de management al traficului s-a terminat, a fost desemnat și un câștigător, dar degeaba. O nouă contestație blochează punerea în practică a acestuia, iar primarul Nicolae Robu anunță că se va lăsa cu plângeri penale. Contestația a fost depusă de grupul UTI, descalificat de la licitație.

Primarul Nicolae Robu a anunțat, marți, că licitația pentru proiectul de trafic management s-a încheiat. „Am întocmit raportul procedurii și am făcut comunicare către ofertanți. Din păcate, și în această fază, chiar și după licitația electronică și desemnarea unui câștigător, a fost făcută o nouă contestație de către firma UTI”, a spus edilul Timișoarei. Acesta a anunțat că municipalitatea pregătește o plângere penală. „Vom depune această plângere pentru obstrucționarea proiectelor Timișoarei și îmi exprim speranța că instituțiile specializate ale statului vor acorda atenție licitațiilor. Din păcate, poziția unor ofertanți pe parcursul licitațiilor nu are nimic în comun cu participarea la o competiție în mod onest, ci mai degrabă poate fi considerată acțiune de boicot”, susține Robu. Este cea de-a cincea contestație pe acest proiect. Acum, primăria trebuie să trimită către Consiliull Național de Soluționare a Contestațiilor documentația de 20.000 de pagini și să aștepte soluția.

Compania UTI, spune edilul, a fost descalificată, pentru că nu a îndeplinit condițiile și a depus contestația după anunțarea câștigătorului. Culmea este că proiectul a fost adjudecat de compania Swarco Traffic Romania, a miliardarului Manfred Swarovski. Aceasta a contestat, la rândul ei, anul trecut, licitația organizată de Primăria Timișoara, procedura fiind suspendată până la clarificărea situației. Sistemul de supraveghere a traficului în Timișoara costă 43,6 milioane de lei, din care 35 de milioane din fonduri europene, și trebuie realizat cel târziu până la finele anului 2015. Grupul UTI aparține controversatului om de afaceri Tiberiu Urdăreanu. UTI a câștigat numeroase contracte publice, grupul de firme oferind servicii precum monitorizarea Aeroportului Otopeni și a rețelei de metrou din București, având și proiecte în Orientul Apropiat și în spațiul fostei Uniuni Sovietice. Tiberiu Urdăreanu a apărut în mod constant în topurile milionarilor din România.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

11 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

14 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

15 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

15 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

16 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

17 ore ago