Categories: Social

Mesaj catre Robu: Explicati public ce masuri ati luat impotriva „terorismului imobiliar”

Primarul Nicolae Robu este provocat public de Corneliu N. Vaida. În calitate de „cetățean contribuabil”, acesta îi cere edilului să le explice timișorenilor ce măsuri concrete a luat, până acum, administrația locală în ceea ce privește „terorismul imobiliar” al clanului Cârpaci.

Protestul „Eu nu sunt Cârpaci! Tu ești timișorean?”, pornit luni de Corneliu N. Vaida a adunat, în 24 de ore de la lansare, aprecierile a peste 600 de timișoreni. Inițiatorul evenimentului a avut și un dialog pe Facebook cu primarul Nicolae Robu, chiar pe pagina acestuia din urmă, însă edilul a șters ulterior postările. Acum, Vaida îi cere public lui Robu să facă publice măsurile luate deja împotriva clanurilor de romi, dar și să anunțe „ce măsuri preventorii se vor lua, ca pe viitor asemenea acte să nu mai tulbure viata cetățenilor onești”.

Dumneavoastră, care vă bazați în deciziile luate și pe sondajele pe care le efectuați pe pagina dvs. de Facebook, ar trebui să realizați că până în acest moment peste 600 de timișoreni nemulțumiți (!) și în același timp contribuabili doresc niște răspunsuri! Acest protest virtual (…) este o formă de dialog pașnic între cetățenii nemulțumiți, administrația locală și organele de aplicare a legii. Tulburarea de posesie, vandalismul, distrugerea, amenințările, ultrajul sunt doar câteva din încadraările faptelor celor incriminați”, a notat Corneliu N. Vaida pe Facebook. „Manifestările de stradă nu sunt scopul acestui demers! Scopul acestui demers este ca legea să fie aplicată – indiferent de etnia cetățeanului culpabil – și cetățeanul de bună credință să fie protejat de ea! În acest sens vă rog să ieșiți public și să explicați cetățenilor Timișoarei ce măsuri s-au luat în acest sens până acum, ce măsuri preventorii se vor lua ca pe viitor asemenea acte să nu mai tulbure viața cetățenilor onești. De asemenea dorim să aflăm ce diligențe ați depus pe lângă organele de drept, pentru a avea soluționări cât mai urgente la sesizările depuse”, a mai scris inițiatorul protestului. Vaida, în calitatea sa de „cetățean contribuabil”, îi reamintește primarului și că, la doi ani de la manifestațiile din fața casei Muhle, că încă nu se știe care este stadiul anchetei legate de acest monument istoric.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago