Categories: PartideUltima ora

Noul PNL Timis, condus de 19 fosti „portocalii” si 15 liberali „vechi”

Consiliul Naţional al PNL s-a reunit sâmbătă, la Palatul Parlamentului, și a adoptat criteriile de constituire pentru noile structuri de conducere la nivel local. În Timiș, comitetul executiv va avea 19 membri de la PDL și 15 de la vechiul PNL.

Consiliul Național al PNL a stabilit, sâmbătă, modul în care vor fi constituite structurile de conducere ale filialelor județene, în urma fuziunii dintre PDL și vechiul PNL. Conform algoritmului, în comitetele judeţene executive, ponderea membrilor va fi dată, în proporție de 80%, de rezultatele europarlamentarelor din mai 2014, respectiv 20%, de numărul primarilor. După aceste calcule, un document prezentat de stiripesurse.ro, în Timiș, CEx al noului PNL va avea 19 membri de la vechiul PDL și 15 de la vechiul PNL. La alegerile europarlamentare, PDL a obținut pe Timiș 15,84%, iar PNL – 14,53%. La capitolul primari, PDL are 26 (35 înainte de ordonanța traseiștilor), iar PNL, doar 12 (18 înainte de ordonanță). Filialele vor fi conduse de un președinte și de un președinte executiv. Comitetul județean va fi condus de doi copreședinți. De asemenea, va fi constituit un secretariat general unic, condus de un secretar general și un secretar general adjunct. În Timiș, funcția de secretar general va reveni fostului PDL, iar cea de secretar adjunct, „vechiului” PNL. Deciziile Consiliului Naţional al PNL trebuie puse în aplicare în următoarele 30 de zile.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

O oră ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

3 ore ago

Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă…

3 ore ago

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială…

4 ore ago

Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara

Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea…

4 ore ago

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș

RETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari,…

6 ore ago