Categories: Primăria Timişoara

Robu viseaza… miracole: primarul vrea gradina de flori ca-n Dubai!

O bucată din Grădina Miracolelor din Dubai ar putea fi… „transplantată” la Timișoara. E dorința primarului Nicolae Robu, care a fost impresionat la maximum de spectaculoasa atracție turistică din mijlocul deșertului. Edilul susține că i-a dat deja de lucru directorului de la Horticultura, dar nu vrea să ofere mai multe detalii.

Proaspăt revenit din Dubai, primarul Nicolae Robu are un mesaj pentru cei care îl critică pentru faptul că a distrus mai multe spații verzi din oraș. El a apreciat zgârie-norii și construcțiile extravagante din Dubai, un oraș-minune care a ajuns ceea ce este astăzi în numai 20 de ani. „Am mai vizitat Dubaiul, dar acum am putut sa vizitez acest superb oraș mai pe îndelete. M-a impresionat tot ce s-a construit acolo, imaginația arhitecților, a urbaniștilor… Cel mai mult m-a impresionat însă faptul că un asemenea oraș, cu trei milioane de locuitori, a fost practic construit în 20 de ani. Practic, din 1994 au început construcțiile semnificative. Asta este absolut fascinant”, spune Robu.

Primarul Timișoarei a rămas însă cu gândul la altceva. „O să aducem ceva din Dubai la Timișoara. Am văzut Miracle Garden, este o minunăție… Elemente pe care le-am văzut acolo sunt deja în pregătire pentru Andrei Drăgilă (directorul Horticultura – n.r.). Trebuie să facem câte ceva din ce-am văzut acolo, pentru că este absolut superb. Urmează să identificăm locul potrivit și nu exclud să realizam până la vară. Nu ne-ar costa foarte mult, sunt niște suporți metalici pe care se pun flori. Nu sunt flori scumpe, sunt flori cum avem si noi aproape peste tot in jardiniere”, susține Robu. „Miracle Garden” – Grădina Miracolelor – este un parc care se întinde pe aproximativ 72.000 de metri pătrați. Peste 45 de milioane de flori sunt aranjate în cele mai neașteptate forme, cu design avangardist sau clasic. În fiecare sezon, peisagiștii aleg altă temă, astfel că șansele de a vedea de două ori aceleași decorațiuni sunt minime.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago