Categories: Administratie

Tot ce trebuie sa stiti despre situatiile limita din Timis, la un click distanta

Timișenii pot afla acum, în doar câteva secunde, la ce fel de riscuri este supusă localitatea în care se află. Pe un portal lansat recent pot fi găsite informații importante pentru gestionarea situațiilor de urgență care pot apărea în județ, destinate atât publicului larg, cât și membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În Timiș a devenit funcțional un site care are ca scop îmbunătăţirea comunicării între cele 30 de instituţii care fac parte din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi între ISU şi cetăţeni. Pe portal sunt prezentate şi hărţile de risc din judeţul Timiş, așa că oricine este interesat poate afla, cu un singur click, care sunt problemele în localitatea lui. „Aici se vor găsi toate informaţiile utile în situaţii de urgenţă, de la informaţii preventive, adică reguli cu ce trebuie să facă în caz de cutremure, inundaţii sau incendii, respectiv apelarea numărului de urgenţă 112 şi astfel de informaţii foarte utile. Sunt şi hărţile de hazard, dar şi diverse planuri de apărare împotriva riscurilor naturale”, spune Lucian Mihoc, şeful ISU Banat. „Este un proiect important în primul rând pentru ceea ce înseamnă situaţiile de urgenţă, în special Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Această platformă oferă publicului acces la o mai bună informare, iar dar și o mai bună monitorizare a activității pentru membrii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă”, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra. „Din 2005 încoace am avut ocazia să vedem pe propria piele cât de importantă este comunicarea în cadrul situaţiilor de urgenţă, şi nu mă refer doar la cele mai cunoscute situaţii, cele în care apele năvălesc peste noi. Colegii de la ISU intervin mult mai des la incendii, care reprezintă un alt pericol major, dar mai sunt şi altele. Mai avem mult de lucru, dar comunicarea este foarte importantă, mai ales în situaţiile de urgenţă”, a declarat, la rândul lui, subprefectul Zoltan Marossy. Proiectul are o valoare de aproape 1,4 milioane de lei, cea mai mare parte a banilor fiind finanţare nerambursabilă din partea UE.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

3 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

4 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

4 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

5 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

5 ore ago

Vremea rece a scos la lucru utilajele de deszăpezire pe drumurile naționale și autostrăzile din vestul României/VIDEO

În cursul nopții, pe drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest s-a acționat și…

6 ore ago