Categories: Politicieni

Cum s-a sucit Ilie Sarbu, cand vine vorba de familii penale

Senatorul de Timiș Ilie Sârbu refuză să comenteze dosarul în care sunt implicați familia și bunul prieten al lui Victor Ponta, descoperind că în România există „prezumția de nevinovăție”. În schimb, anul trecut, cerea plin de mânie demisia lui Traian Băsescu, după ce fratele și ginerele acestuia au fost implicați în dosare penale.

În vara anului trecut, senatorul Ilie Sârbu era extrem de volubil vizavi de afacerile cu iz penal ale rudelor fostului președinte Traian Băsescu. Mai exact, era vorba de fratele, respectiv ginerele lui Băsescu, motiv pentru care Sârbu, un adevărat campion al luptei anticorupție, cerea virulent demisia președintelui. „Consider că este necesar ca Traian Băsescu să-și prezinte demisia și să-și ceară scuze românilor pe care a încercat să-i păcălească vreme de un deceniu că el reprezintă garanția statului de drept. Cu Traian Băsescu la Cotroceni, în continuare putem presupune că presiunile în justiție vor continua. Vorbele sale goale sunt contrazise flagrant de acest incredibil dosar de corupție la cel mai înalt nivel”, glăsuia Sârbu cu obidă pe 20 iunie 2014. Patru zile mai târziu, pe 24 iunie, el revenea cu o declarație mai dură. „Pe unde atinge familia Băsescu corupția e în floare. Nu ne-am așteptat niciun moment ca Băsescu să aibă onoare. El minte de la un minut la altul. Vă dau un exemplu pe care îl vedem cu toții. El a avut probleme cu justiția, s-au amânat până iese din mandat. Dar să vă uitați ce în jurul lui: fratele e în arest, ginerele urmărit penal, fiica în combinația Nana”, vorbea Sârbu.

Acum senatorul de Timiș s-a sucit total și nu mai este la fel de vorbăreț vizavi de dosarul penal în care sunt implicate rudele și cel mai bun prieten ale ginerelui său. El a refuzat să comenteze dosarul, amintindu-și, într-o declarație destul de bolovănoasă, de „prezumția de nevinovăție”. „În discuții de genul ăsta nu intru, știți bine că din toamnă nu am făcut niciun fel de comentarii. Nu vreau să intru în comentariul ăsta, nu am nicio calitate. Eu sunt cu problemele mele. Nu știm, de ce să ne pronunțăm acuma, că mă atrageți acuma în capcană să totuși să vorbesc. Ne putem pronunța? Există pezumția aceasta de vinovăție din start? Nu știm. S-ar putea să… câți oameni nu au fost chemați acolo până la urmă nu s-a întâmplat nimic”, a declarat Sârbu, citat de Mediafax. Așadar, nici vorba de demisie de onoare, cu toate că acuzele din dosarul familiei lui Ponta sunt mult mai grave, vorbindu-se de grup infracțional organizat. Dar, vorba lui Sârbu, schimbând personajul: „Uitați-vă în jurul lui: cumnatul în arest, mama și sora cu probleme, socrul urmărit penal, cel mai bun prieten așijderea. Pe unde atinge familia Ponta, corupția e în floare”.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

4 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

5 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

5 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

7 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

7 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

8 ore ago