Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a refuzat, joi, să recepționeze lotul 1 de autostradă Nădlac-Arad, pe tronsonul Nădlac-Pecica. Lucrările, care au costat 248 de milioane de lei, nu sunt gata încă. Traficul a fost deschis încă din luna decembrie, dar se desfășoară cu restricții de viteză.
O comisie a CNADNR a inspectat, joi, cei 22 de kilometri ai lotului 1 din autostrada Nădlac-Arad, între frontiera cu Ungaria şi Pecica. Verificările s-au făcut la solicitarea constructorului, care voia ca lucrarea să fie recepționată, iar restricția de viteză de 100 km/oră să fie ridicată. Echipa de control, condusă de Doru Călinescu, director de calitate în CNADNR, a constatat însă că mai multe lucrări nu au fost executate și a amânat recepția. Majoritatea lucrărilor rămase neexecutate sunt la acostamente și decantoare, iar pe şosea mai trebuie montate, pe o anumită porțiune, parapete antiorbire.
Construcţia Autostrăzii Nădlac-Arad a fost împărţită în două loturi, pe o distanţă totală de aproape 39 kilometri. Primul a fost adjudecat iniţial de asocierea româno-portugheză Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 milioane de euro, iar lotul II a revenit Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane de euro. Lucrările pe ambele tronsoane au fost deschise în octombrie 2011, cu termen de execuție un an şi jumătate. CNADNR a reziliat însă, la finele anului 2012, contractul pentru construirea primului tronson, şi l-a atribuit, în decembrie 2013, asocierii italo-germane Astaldi – Max Boegl. În vara anului trecut a fost reziliat și contractul pentru al doilea lot, după falimentul constructorului, astfel că acesta va fi finalizat tot de Astaldi – Max Boegl. Conform contractului, primul lot al autostrăzii Nădlac-Arad trebuia finalizat la sfârşitul lunii ianuarie. El a fost deschis traficului pe 19 decembrie 2014, împreună cu o bucată de șase kilometri din lotul al doilea. Momentan, se circulă cu o restricție de viteză de 100 km/h, care va fi ridicată după recepția lucrării.
Pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara va avea loc modernizarea sistemului de iluminat…
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…