Categories: Primăria Timişoara

Nuferi si traseu pentru biciclete in Parcul Padurice! Reabilitarea costa 1,1 milioane de euro

Peste 1,1 milioane de euro și mai multe luni de muncă – de asta va fi nevoie pentru ca Parcul Pădurice să se transforme într-o oază de verdeață cu două lacuri, traseu pentru biciclete și echipamente de fitness. Urmează să fie stabilită, prin licitație electronică, firma care se va ocupa de modernizare și apoi… să vină primăvara. Lucrarea este promisă de anul trecut de primarul Nicolae Robu.

Modernizarea Parcului Lidia (Pădurice) este prinsă în proiectul de buget local pentru anul 2015, fiind una dintre cele trei mari lucrări noi prevăzute la capitolul „Întreținere grădini, parcuri, zone verzi, baze sportive și de agrement”. Suma alocată acestei investiții: cinci milioane de lei. Firma care va face lucrarea va fi stabilită prin licitație electronică, pe SEAP. Proiectul de modernizare este complex și, spun reprezentanții primăriei, va transforma total parcul întins pe o suprafață de câteva hectare. „Vor fi realizate un curs de apă, dar și două lacuri, unul cu jocuri de apă, altul cu nuferi. Vor fi refăcute aleile, va fi plantat gazon și va fi înființată o zonă de joacă. Aceasta va cuprinde și un skatepark, teren pentru jocuri cu mingea și echipamente de fitness, urmând să existe și un traseu pentru biciclete. Va fi înlocuit sistemul de iluminare și va fi montat un sistem de irigare pentru gazon”, spune Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al PMT.

Proiectul de modernizare a Parcului Pădurice a fost aprobat de CL în 2012, la finalul mandatului primarului Gheorghe Ciuhandu. Conform respectivului proiect, locul de joacă ar fi urmat să aibă peste 7.000 de metri pătrați, incluzând și un teren de fotbal. Acesta a fost însă considerat prea mic de primarul Nicolae Robu, care a solicitat „ajustarea” proiectului. „Este unul dintre marile parcuri care deservește o zonă foarte populată, cele două cartiere adiacente, Calea Martirilor, respectiv cartierul Soarelui și zona Spitalului Județean. Vom face ceva foarte frumos. Inclusiv vom extinde foarte mult zona de joacă pentru copii. Acel proiect vechi nu se aruncă, dar doresc o extensie semnificativă a locului de joacă”, spunea, în mai anul trecut, Robu. Edilul dădea ca sigură începerea lucrărilor de reabilitare în 2014. Acestea vor porni însă, cel mai probabil, în primăvară, de îndată ce vremea va permite, și vor dura mai multe luni. Parcul Lidia este situat la intersecţia străzilor Mareşal Constantin Prezan, Versului, Uranus, Aleea Sănătăţii şi Aleea Cristalului, având o suprafaţă de aproximativ 90.300 mp, din care 84.500 mp sunt ocupați de gazon şi arbori, iar 4.550 mp, de alei. Forma sa actuală datează din 1999, când au fost trasate aleile și s-a gazonat întreaga suprafață.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

5 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

6 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

8 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

9 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

14 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

14 ore ago