Situație greu de imaginat la Recaș. Cu primarul arestat pentru corupție și un viceprimar proaspăt ales, în primărie nu are încă nimeni drept de semnătură în trezorerie. Secretarul orașului spune că a fost încălcată legea în ședința în care s-a schimbat viceprimarul, în timp ce prefectul Eugen Dogariu vede altfel lucrurile.
Scandalul de la Recaș a izbucnit la începutul anului 2015. Atunci, mai mulți membri ai Consiliul Local Recaș a decis să înlocuiască viceprimarul pe motiv că s-a schimbat majoritatea. Decizia a coincis cu perioada în care a fost arestat preventiv primarul Teodor Pavel, cercetat într-un dosar de corupție în care sunt vizați și foștii șefi ai IPJ Timiș. Pe 30 ianuarie, într-o ședință de CL a fost schimbat viceprimarul PSD Alin Neamțu, în locul său fiind ales independentul Daniel Nicula. Situația este în continuare neclară. „Există o hotărâre de consiliu prin care a fost demis Alin Neamțu și una de alegere a noului viceprimar, care nu este în prezent semnată în totalitate. Eu nu am vizat aceste două hotărâri pentru există vicii de procedură. A existat un referat pentru proiectul de hotărâre prin care opt consilieri semnează și solicită demiterea lui Alin Neamțu din funcție, în prima parte a referatului unde scriu că solicită demiterea și semnează pentru ea, iar apoi fac referiri și la schimbare. Din punct de vedere al procedurii, în lege nu apare acest termen al demiterii, demiterea fiind echivalentă cu eliberarea din funcție, iar eliberarea din funcție se regăsește în legea aleșilor locali, 393/2004, unde scrie că eliberarea se face cu două treimi din consilierii locali. La noi înseamnă zece consilieri din 15 și au fost doar nouă. Din alt punct de vedere, șase consilieri, din care unul președintele comisiei de validare, iar altul membru, au părăsit sala de ședințe. Fără președinte și fără acel membru nu se poate face validarea”, a declarat secretarul Ramona Miheț. Secretarul a sesizat și Prefectura Timiș pe acest subiect, dar încă nu a primit un răspuns.
Problema este că, de mai multe câteva săptămâni, orașul este complet blocat din punct de vedere economic. Trezoreria a refuzat să-i dea drept de semnătură noului viceprimar Daniel Nicula, pentru că secretarul a avut obiecție în legătură cu alegerea acestuia. „Există o situație cu specimenul de semnătură pe care trezoreria l-a refuzat noului viceprimar pentru că nu trezoreria nu acceptă o hotărâre de consiliu cu punerea în funcție a unui viceprimar dacă are mențiuni din partea secretarului orașului. Este o chestiune de legalitate. Primăria, la ora actuală, este blocată, nu mai poate să funcționeze din punct de vedere economic”, a declarat viceprimarul demis, Alin Neamțu. Mai grav este faptul că funcționarii din Primăria Recaș riscă să nu-și primească salariile pe luna februarie din cauza acestui blocaj.
Prefectul Eugen Dogariu susține însă că lucrurile nu stau chiar așa. „Hotărârea de consiliu îşi produce efecte din momentul în care este comunicată celor vizaţi. Faptul că ea a semnat sau nu a semnat acea hotărâre nu înseamnă că ea nu-şi produce efectele. Deci, teoretic, din momentul în care hotărârea a fost comunicată celor interesaţi, ea îşi produce efectele. (…) Da (n.r. – viceprimarul), ar trebui să aibă drept de semnătură)”, a declarat Dogariu.
Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…