Categories: Economic

S-a redeschis Transalpina Banateana!

Una dintre cele mai pitorești șosele din vestul României s-a redeschis în aceste zile. Drumul Judeţean Văliug – Slatina Timiş (DJ 582), porțiunea de după Brebu Nou, este din nou circulabilă și a fost curățată parțial de zăpadă. Șoseaua a fost închisă anul trecut, după ce în zonă a nins consistent.

Veste bună pentru cei care iubesc traseele montane pe timp de iarnă: Transalpina Bănățeană poate fi traversată din nou cu mașina. Au anunțat asta pe Facebook cei de la Camping Trei Ape, care urmăresc tot ce se întâmplă în zonă. „Transalpina Bănățeană deschis astăzi!!! (after two months). Drumul DJ582 – Brebu Nou – Slatina Timiș”, a notat, încântat, Herr Gerd. Tot el este cel care a postat imagini și în perioada în care șoseaua a fost închisă. Pe 8 ianuarie, Herr Gerd scria „Închis de 36 de zile. 20 milioane euro, UE a plătit, iar drumul este închis…”.

„Este vorba despre 36 de kilometri de carosabil reabilitat, de 32 de kilometri de parapet metalic greu şi foarte greu, de circa 240 de podeţe noi, de 66 de podeţe decolmatate (…) am spus 36 de kilometri de caroasabil nou, pentru că de undeva din dreptul Brebului Nou şi până în Slatina Timiş au fost porţiuni unde nu mai exista şosea, practic. (…) A fost un efort care eu cred că merită promovat şi care deschide, practic, turistic zona alpină şi subalpină a Semenicului. Dacă e să te raportezi la şoseaua naţională care leagă Bucureştii de Timişoara, s-a scurtat cu aproape 50 de kilometri. (…) Mai e de spus ceva: calitatea drumului în această zonă subalpină, la Trei Ape, la Gărâna, la Brebu Nou, şi accesul mult mai uşor pe care pot să-l aibă de-acuma consumatorii de turism montan pe întreg parcursul anului”, spunea, în noiembrie 2014, Sorin Frunzăverde, președintele CJ Caraș-Severin. Câteva zile mai târziu, șoseaua era închisă, din cauza zăpezii. Acum rămâne de văzut cât va dura „minunea” redeschiderii… (sursa foto: www.facebook.com)

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu…

28 de minute ago

Stradă din Dumbrăviţa recuperată de la samsarii imobiliari urmează să fie asfaltată de primărie

O stradă ocupată timp de mai mulţi ani de samsarii imobiliari din Dumbrăviţa urmează să…

28 de minute ago

UVT a obținut acreditarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic

Universitatea de Vest din Timișoara a obținut certificatului de acreditare pentru „Centrul de Inovare și…

2 ore ago

E oficial, miniștrii sosiți la Timișoara vor fi înghesuiți în Sala Video. Două proiecte pentru Timiș, votate la ședința de guvern

Circul sălii de desfășurare a ședinței de guvern de la Timișoara s-a încheiat, miniștrii care…

2 ore ago

Proiectul Centurii Vest merge înainte, contestația depusă a fost respinsă

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins cererea depusă de cei de la ARL Cluj,…

2 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei spre sfârşitul acestei săptămâni în judeţul Timiş

Vineri, 26 aprilie, între orele 10-12 vor avea loc lucrări la Stația de Tratare a…

3 ore ago