Categories: Invatamant

Timisul bate recordul judetelor la numarul de elevi inscrisi in clasa zero, intr-o singura zi!

Abia s-a dat startul primelor etape de înscrierile în clasa pregătitoare, că părinții au luat cu asalt unitățile de învățământ. Cel puțin aceasta este situația în Timiș, județul cu cei mai mulți elevi înscriși într-o zi. Doar la București au existat mai mulți înscriși.

Părinții din Timiș nu au vrut să piardă nicio secundă și s-au dus să-și înscrie copiii în clasa zero. Luni, 23 februarie, în prima zi în care copiii puteau să fie înscriși în clasa pregătitoare, a fost înghesuială mare. Conform unei statistici prezentate de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, doar Bucureștiul a avut un număr mai mare de înscriși în prima zi. Concret, luni, au fost înscriși 1.100 de copii din Timiș. Dintre aceștia, 933 sunt copii care au vârsta de 6 ani până la 1 septembrie 2014, iar 167 sunt copii care au împlinit vârsta după 1 septembrie. Doar la București sunt mai mulți înscriși, respectiv 3.037. Totul s-a petrecut în doar câteva ore, asta pentru că cererile nu pot fi depuse decât până la ora 18. La nivel național au fost completate 22.025 de astfel de cereri.

Inspectorul general școlar Aura Danielescu nu e mirată de asaltul părinților. „În general se întâmplă așa. Și anul trecut a fost la fel. Cred că avem o problemă. Eu am încercat să le transmit părinților că nu mergem pe principiul «primul venit, primul servit». În mintea dumnealor este că dacă nu ajung în prima și în a doua zi să se înscrie vor pierde un loc. (…) Cred că a fost o presiune foarte mare pe acești părinți din cauza acelor cinci unități de învățământ care sunt foarte solicitate. Tocmai pentru a scăpa de această presiune, părintele se îndreaptă spre școală, crezând că odată ce și-au văzut copilul înscris lucrurile sunt rezolvare. Or, lucrurile nu decurg așa. Prima etapă de înscriere începe de fapt pe 16 martie, acum sunt doar etape premergătoare”, a declarat Danielescu. În perioada 20 – 21 martie se vor afișa listele candidaților înmatriculați, numărul locurilor rămase libere în școli, dar și numărul de copii neînscriși. Apoi, în intervalul 24 martie – 3 aprilie va avea loc cea de-a doua etapă de înscriere. Pe 10 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 13 și 17 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

10 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

14 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

14 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

15 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

15 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

16 ore ago