Categories: Primăria Timişoara

Contele Mercy sau Alecsandri mai asteapta, dar Tarzan va avea statuie la Timisoara!

Statui cu Eugeniu de Savoya, IL Caragiale, Cehov sau Vasile Alecsandri – asta au propus cei 21 de timișoreni care au trimis mailuri către primărie. Nu s-a stabilit încă nimic, singurul lucru cert fiind că, undeva, cândva, în Timișoara va apărea o statuie în mărime naturală a lui Johnny Weissmüller.

Acum câteva zile, primarul Nicolae Robu anunța că în centrul istoric vor fi amplasate șapte statui care să atragă turiștii. „În cadrul proiectului de reabilitare şi refuncţionalizare a centrului istoric este prevăzut, printre altele, să amplasăm şi șapte statui. Pe strada Mercy o bucată, pe Eugeniu de Savoya două bucăţi, pe Vasile Alecsandri – două, pe Carusso o bucată, iar în Piaţa Libertăţii tot una”, spunea Robu. Așa-numitele obiecte de artă urbană ar urma să atragă turiști. „Avem numeroase modele în lume în care prezenţa unei statui face să se strângă în zona respectivă, zilnic, mii de oameni”, mai afirma edilul, care voia să ceară și părerea timișorenilor. Pe adresa de e-mail pusă la dispoziție de primărie au sosit, în ultima săptămână, 21 de mesaje.

„Au apărut diverse idei, care vor fi luate în discuție. Numărul celor care interacționează cu primăria nu e prea mare, dacă făceam consultarea pe Facebook erau mai multe. Cei care ne-au scris au propus personaje istorice precum Eugeniu de Savoya, Florimund Mercy, Caragiale, Vasile Alecsandri, Cehov, Cuza și Johnny Weissmüller”, a declarat, marți, primarul Nicolae Robu. Încă nu s-a stabilit nimic legat de „identitatea” statuilor, dar un lucru este sigur: Tarzan va avea monument la Timișoara! „Johnny Weissmüller va trebui să fie undeva, în centrul istoric sau altundeva, o statuie la sol în mărime unu la unu”, susține edilul.

Alte idei venite de la timișoreni sunt cea a unei statui a unui tânăr care citește, cu o inscripție de genul „Vă rog să mă educați!” sau a unui tânăr cu căști și cu laptop în mână. Există, de asemenea, idei de… grupuri, cum ar fi cea a două statui înfățișând un soldat turc urmărit de un soldat austriac! Dacă aveți idei pe această temă și vreți să aduceți la cunoștința primăriei, le puteți trimite în continuare pe e-mail.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

O oră ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

4 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

5 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

6 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago