Categories: Primăria Timişoara

Doar cinci milioane de la guvern pentru spitalul de copii, dar Robu „nu sta in genunchi” dupa bani

Guvernul României contribuie, în 2015, la construcția Corpului B al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” cu numai cinci milioane de lei. Asta, deși primarul Nicolae Robu spera la o sumă cel puțin dublă. Între timp, lucrările avansează, dar edilul spune că „nu va sta în genunchi pe la uși” să ceară bani de la București.

Construirea noului corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” a fost unul dintre vârfurile de lance ale campaniei electorale a USL din 2012. Promisiunile au curs gârlă, inclusiv din partea premierului Victor Ponta, dar lucrarea a demarat cu chiu, cu vai, în iunie 2014, cu o singură sursă de finanțare: bugetul local. Au fost alocate în acest scop cinci milioane de lei, iar la finele anului trecut, în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie, guvernul a alocat și el cinci milioane. Acum, primăria a fost anunțată că va primi, în 2015, pentru lucrarea în derulare exact… cinci milioane de lei.

Am primit cinci milioane anul trecut și anul acesta încă cinci milioane! Asta-i tot! Cinci milioane pe un an? Asta-i bătaie de joc! Sigur că orice leu este binevenit, dar este foarte puțin. (…) Pentru Spitalul de Copii sper să primim, minimum minimorum, zece milioane. Noi mergem înainte și se lucrează acolo într-un ritm foarte alert. Eu am adus garanții firmei care lucrează că-și va primi banii. Sunt multe firme care au fost duse la faliment pentru că au început să se facă lucrări și când a fost vorba de plată nu au mai primit banii. (…) Eu nu vreau să fac așa ceva!”, spune primarul Nicolae Robu.

Edilul susține că va continua să trimită adrese către Ministerul Sănătății și guvern, pentru a primi bani, dar… totul are o limită. „Evident că voi trimite documente în acest sens la Ministerul Sănătății și la primul ministru. Nu o să stau în genunchi pe la uși, pentru că nu așa se obțin banii, cum vorbesc unii care nu au obținut în viața lor un ban. Eu am obținut mulți bani și pentru Universitatea Politehnica, și pentru Primăria Municipiului Timișoara, mai puțini, dar am reușit să fac multe lucruri nicidecum stând în genunchi în fața cuiva și nici nu o să stau vreodată”, a declarat Robu. Acesta nu poate preciza câte adrese a făcut, dar, oricum, susține că n-a primit niciodată vreun răspuns.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

UVT a obținut acreditarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic

Universitatea de Vest din Timișoara a obținut certificatului de acreditare pentru „Centrul de Inovare și…

17 minute ago

E oficial, miniștrii sosiți la Timișoara vor fi înghesuiți în Sala Video. Două proiecte pentru Timiș, votate la ședința de guvern

Circul sălii de desfășurare a ședinței de guvern de la Timișoara s-a încheiat, miniștrii care…

21 de minute ago

Proiectul Centurii Vest merge înainte, contestația depusă a fost respinsă

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins cererea depusă de cei de la ARL Cluj,…

O oră ago

Întreruperi programate la furnizarea apei spre sfârşitul acestei săptămâni în judeţul Timiş

Vineri, 26 aprilie, între orele 10-12 vor avea loc lucrări la Stația de Tratare a…

O oră ago

Incursiune în trecut, pe urmele germanilor în Banat! O interesantă lecţie deschisă la UPT, cu profesorul Anton Sterbling

Banatul multietnic şi istoria sa seculară, sau o nouă incursiune în trecut cu un profesor…

2 ore ago

Druckeria face apel la politicieni să lase la o parte orgoliile şi jocurile politice în problema stadionului

În ziua în care Guvernul se întruneşte la Timişoara pentru a da o HG privind…

2 ore ago