Categories: Social

Fotografii cu poveste, pentru o poveste de viata: timisorenii au strans bani pentru Clinica Nera / FOTO

În luna august va fi deschisă Clinica Nera, prima clinică de recuperare oncologică din România, dar, pentru ca acest nobil așezământ să fie perfect funcțional, mai e nevoie de 300.000 de euro. Timișorenii pot contribui la strângerea acestei sume, iar primul pas a fost făcut.

1.000 de euro în câteva minute – este un adevărat record de mărinimie, stabilit, vineri seară, la Filarmonica „Banatul”, în timpul vernisajului expoziției „Fotoreportajul, între cronică şi… trandreţe”, a fotoreporterului Marius T. Morariu. Sunt câteva zeci de fotografii, realizate în timpul ultimelor trei stagiuni ale filarmonicii timișorene, care surprind, generos, acea atingere de inspirație care animează artiștii în timpul evenimentelor importante. Toate pot fi cumpărate, banii urmând să fie donaţi fundaţiei care construieşte Clinica Nera. Expoziţia face parte din campania Pro Philharmonia de strângere de fonduri pentru finalizarea Clinicii Nera.

Una dintre cele mai discrete prezențe la eveniment a fost prof. univ. dr. Pavel Chirilă, directorul Fundaţiei Sfânta Irina. „Dumnezeu îşi alege binefăcătorii. Filarmonica «Banatul» este un caz special. Nu am bătut la uşa acestei instituţii, au venit dânşii spre noi. Nu pot să le fiu decât recunoscător. Oriunde în lume, mai puţin în România, sunt patru metode de tratare a cancerului. Recuperarea oncologică este un capitol absent atât din cărţile de medicină româneşti, cât şi din sistemul sanitar românesc, de stat ori privat. Această specialitate terapeutică dă pacientului şanse de recuperare, îi sporeşte calitatea şi durata vieţii sale”, a spus, vădit emoționat, Chirilă. Au fost construite deja toate cele patru pavilioane ale clinicii, iar centrul de cercetare are aparatura achiziționată în proporție de 90%. În perioada imediat următoare vor începe lucrările de finisare. Deschiderea oficială va avea loc, cel mai probabil, în luna august. „Mai avem de colectat 300.000 de euro, în tandem cu fondurile europene. Participând la acest eveniment, sunt optimist că vom reuşi”, a mai spus, la Timișoara, prof. univ. dr. Pavel Chirilă.

Expoziţia lui Marius T. Morariu poate fi vizitată zilnic, între orele 10 și 18, până în 20 martie, în holul filarmonicii. Din 24 martie, ea se mută la Galeria Calpe, în Bastionul Theresia. Vizitatorii pot cumpăra caietul program al acesteia, care costă 50 de lei, banii urmând să fie donaţi către Clinica Nera. Doi dintre ei vor putea câștiga premiile puse în jos la tombolă: un city break la Praga, oferit de Agenţia TUI Travel Center, sau un city break la Belgrad, de la Agenţia de Turism Ultramarin. Dacă vreți să ajutați, puteți face, de asemenea, donații în contul Asociaţiei Pro Philarmonia, RO04 PIRB 3700 7209 1000 1000, deschis la Piraeus Bank Timişoara. Evenimentul a fost realizat printr-un parteneriat între Asociaţia Pro Philharmonia, Filarmonica „Banatul”, Agenţia Ofensiv Promo şi Galeria Calpe.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago