Categories: Primăria Timişoara

In Cetate s-ar putea lucra si noaptea! Numai sa vina vremea buna

Timișorenii care trec prin centrul istoric, aflat în șantier de aproape un an și jumătate, se tot întreabă dacă lucrările se vor termina la timp. Asta, pentru că pavarea n-a început decât pe strada Mercy, iar în Piața Unirii, de exemplu, nu s-a lucrat nimic. Primarul Nicolae Robu spune însă că există o soluție.

Acum câteva săptămâni, primarul Nicolae Robu recunoaştea că proiectul din Cetate nu va putea fi finalizat în întregime până în luna iulie, că nu se pune problema pierderii finanțării. „Ne vom încadra în termen, termenul este sfârşitul anului 2015. Vrem să terminam și vom termina pe porțiuni până la sfârșitul lui martie, chiar în condițiile astea de vreme. Până la sfârșitul lui iulie nu o să se termine totul. Vor fi gata până atunci Piața Libertății, Piața Sf. Gheorghe, străzile Lucian Blaga, Vasile Alecsandri, Mercy, Fără Nume, Praporgescu, Constantin Mușat”, declara edilul, la jumătate lunii februarie. „Nu vor fi gata Eugeniu de Savoya până atunci, că este o stradă mare, și Piața Unirii”, completa Robu.

Cu toată zona centrală a orașului în șantier și fără soluții finale pentru conservarea descoperirilor arheologice, Primăria Timișoara cumpără servicii de specialitate, în vederea punerii în valoare a acestor vestigii. Suma nu este deloc neglijabilă: peste 3 milioane de euro. „Proiectul este acum în licitație, se cer clarificări”, spune primarul. Între timp, edilul susține că, de îndată ce vremea se va încălzi, în zonă se va munci într-un cu totul alt ritm. „Când vine vremea bună, se va lucra în schimburi prelungite, inclusiv noaptea se poate lucra la pavaj”, a declarat Robu, care spune că va cere acest lucru firmei. În Piața Unirii, lucrurile sunt încă destul de complicate. „Acolo trebuie refăcut proiectul. Poate veni o altă firmă care să lucreze, dar poate fi și aceeași. Cazul ideal ar fi să fie aceeași, ca să nu apară încurcături, dar asta se va stabili la licitație”, a mai afirmat primarul. Piața Unirii trebuie finalizată, conform acestuia, până în luna decembrie.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

14 minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago