Categories: Primăria Timişoara

Pe Stefan cel Mare s-au reluat lucrarile, dar partea de sosea deschisa in decembrie are nevoie de… retusari

Pe strada Ștefan cel Mare au fost reluate lucrările la asfaltare, pe partea de carosabil rămasă neterminată, după redeschiderea, în decembrie, a traficului pe o jumătate de stradă. Șantierul ar trebui terminat în două luni, dar, până la recepția finală a lucrării, pe șoseaua deschisă în decembrie să se facă… unele remedieri!

Șantierul din zona fabricii de bere a fost deschis în aprilie 2014 și prevedea „reabilitarea liniei de tramvai și modernizarea tramei stradale pe Ștefan cel Mare, pe tronsonul între St. O. Iosif și 1 Decembrie”. Lucrarea a fost câștigată la licitație, pentru suma de 18 milioane de lei, fără TVA, de SC Porr Construct. Termenul de execuție era de nouă luni. În decembrie, chiar de Moș Nicolae, a fost redeschisă circulația tramvaielor și, parțial, pe jumătate de carosabil, pentru mașini. Acum, primarul Nicolae Robu a anunțat că lucrările au fost reluate, după perioada de iarnă. „Lucrările începute în urmă cu mai puțin de un an sunt realizate în proporţie de 88%. Termenul de finalizare este în câteva săptămâni, trei-patru săptămâni, nu cred că va fi nevoie de mai mult… Ce a mai rămas de făcut este asfaltarea şi, în unele locuri, pregătirea pentru asfaltare pe partea de est a străzii Ștefan cel Mare şi amenajarea inclusiv a trotuarelor. Lucrările grele, din subteran, și cea mai mare parte din lucrările de fundație pe partea aceasta au fost finalizate”, spune edilul. Interesant este însă altceva. Conform primarului, va fi nevoie de… unele retușări pe partea de șosea pe care se circulă deja de trei luni. „Până la recepție se vor mai impune, evident, anumite remedieri de pe partea care a fost dată în folosinţă. Acolo a fost un trafic infernal, totul a fost concentrat pe acea parte… Nu e nevoie de reparații, dar când faci o recepţie totul trebuie să arate ca nou, trebuie verificat dacă a urcat o mașină pe o bordură și ea s-a mișcat – trebuie să fie așezată ca și cum lucrarea acum s-ar da în folosință”, a mai declarat Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

7 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

10 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

11 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

11 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

12 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

13 ore ago