Categories: Politicieni

Primarul Robu, facut praf de Gabriela Firea! Senatorul PSD il critica pentru ca… a respectat legea!

Primarul Nicolae Robu a intrat în gura senatorului Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al PSD, după ce a cerut majorarea alocației pentru copii, fără să știe însă ce valoare are aceasta. Robu e făcut „ipocrit” și acuzat că a permis unor „interlopi” să evacueze o secție a spitalului de copii.

Primarul Nicolae Robu a constatat, vineri, că alocația pentru copii n-a mai fost majorată de șase ani și este mult sub media europeană. „Cerem Guvernului Ponta să aibă în vedere, cât mai grabnic, actualizarea alocaţiei pentru copii (…) Cred că noi, dacă ne pretindem o societate sănătoasă, atunci trebuie să acordăm maximă importanţă copiilor noştri. Copiii noştri trebuie să crească sănătoşi şi trebuie să aibă condiţii civilizate în familii, precum şi în sistemul de educaţie, începând de la creşă”, a declarat liberalul. El n-a putut preciza însă la cât ar trebui să ajungă alocația și nici nu a știut valoarea acesteia în prezent. „Am înţeles că este printre cele mai scăzute din Europa (…) 42 de lei? Media europeană este 100 şi noi să avem 10 euro? Nu e în regulă când apar discrepanţe atât de mari”, a comentat edilul, când i s-a spus care este suma.

Replica a venit de la București, de la senatorul Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al PSD. „PNL a inventat o nouă temă prin care să atace guvernarea Ponta, iar acum și-a instruit toți membrii cu funcții importante să vorbească despre alocațiile copiilor (…) Personajul zilei este primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care a declarat că cere guvernului dublarea alocațiilor pentru copii, pentru ca mai apoi să recunoască faptul că habar nu are cât este valoarea unei alocații”, a spus Firea. „Ipocrizia primarului Timișoarei este cu atât mai mare cu cât și-a exprimat îngrijorarea față de sănătatea copiilor, în condițiile în care în 2013 a permis unui clan interlop să arunce în stradă zeci de copii bolnavi de plămâni internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Louis Țurcanu»”, a mai declarat acesta. Firea face referire la episodul din noiembrie 2013, când Vladimir „Pipi” Cârpaci a intrat în posesia unui imobil de pe str. Dr. Liviu Gabor, în care funcționa Secția TBC a spitalului de copii. Acesta avea o sentință definitivă și irevocabilă de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Robu i-a răspuns, sâmbătă dimineață, Gabrielei Firea. „Îmi fac «mea culpa» din faptul că n-am știut valoarea exactă a alocațiilor actuale – 42 de lei -, având doar informația că ele ar fi aproximativ 10 euro, ceea ce ar însemna 44.3 lei. Mare culpa, ce să zic! În context, de fapt, eu argumentam solicitarea de majorare a alocațiilor arătând că în România ele sunt cca 10 euro, în timp ce media europeană este circa 100 euro, stimată d-na Firea!”, susține primarul. „Acei copii au fost mutați de municipalitate în noua locație a secției respective (…) vechea locație nemaiaparținând Primăriei, urmare a unei retrocedări, produse în 1995 (!!!) și nu în timpul mandatului meu. În 2013, s-a produs doar preluarea de facto a acelei clădiri de către proprietarii actuali, prin executare silită dictată de instanță. Cunoaște d-na Firea vreo modalitate prin care, într-un stat de drept, un Primar să poată împiedica o executare silită, la care se ajunge după ce toate căile de atac în instanță sunt epuizate?”, îi mai transmite Robu senatorului PSD. Edilul își semnează replica „Profesor universitar Nicolae Robu, Primarul Timișoarei, Copreședinte PNL Timiș, Vicepreședinte PNL”.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago