Categories: Primăria Timişoara

Robu, catre furnizorii de Internet si curent: Nu dati jos cablurile, le taiem!

Timișorenii ar putea rămâne fără curent electric, Internet și cablu TV, după ce primăria va tăia cablurile aeriene ale furnizorilor de astfel de servicii. Nu va fi o practică generalizată, dar, acolo unde legea permite, se va recurge la această soluție drastică. Primarul Nicolae Robu crede că doar astfel operatorii vor înțelege să respecte o hotărâre de CL din 2009, care prevedea îngroparea, până în 2012, a tuturor „firelor”.

Cerul Timișoarei este brăzdat în toate părțile de cabluri ale diverșilor furnizori de servicii, care se întind dintr-o parte într-alta a străzilor și par din ce în ce mai multe. Există o hotărâre de consiliu local din 2009. „Toate reţelele supraterane existente pe domeniul public şi privat al Municipiului Timişoara vor fi îngropate, până cel târziu la data de 31 decembrie 2012, iar acolo unde există canale tehnice vor fi utilizate acestea”, precizează această hotărâre, care este în continuare ignorată. „Sunt indignat să văd cun operatorii de diverse servicii sfidează hotărârea de consiliu local și n-au făcut aproape nimic pentru a-și duce cablurile în subteran, nici macar acolo unde s-au creat tubulaturile. Piața Libertății este traversată și acum de cabluri, pe Mareșal Prezan sunt stâlpi de care atârnă mănunchiuri de cabluri și există chiar riscul prăbușirii lor. Am fost sesizat de cetățeni și că, în anumite locuri, s-ar monta și acum cabluri aeriene”, a declarat, marți, primarul Nicolae Robu.

Poliția Locală are acum sarcină să treacă la treabă. „Am dat dispoziție directorului Dorel Cojan să înceapă o campanie în tot orașul și să-i amendeze la maximum pe operatorii care nu și-au rezolvat problema și să repete amendarea cât permite legea, până când cablurile vor dispărea”, spune Robu. Primarul nu știe însă nici câte amenzi au fost date până acum pe această temă și nici cât este amenda. Măsurile pe care le propune sunt drastice. „Acolo unde există suport legal pentru a se interveni pentru tăierea cablurilor se va face acest lucru. Dacă oamenii rămân fără servicii de Internet sau altceva, trebuie să-și rezolve problema cu furnizorul de servicii, care este vinovat pentru nerespectarea legii”, susține edilul. Conform acestuia, în alte situații în care, pe diverse șantiere, au dispărut stâlpii care susțineau cablurile, operatorii de servicii s-au mișcat foarte repede și au îngropat firele.

În luna mai a anului trecut, Robu spunea că e foarte greu de pus în practică ducerea în subteran a cablurilor. „O să punem presiune şi o să dăm amenzi, o să intrăm puţin în forţă asupra operatorilor (…)Tot ce facem de-acum înainte în termen de amenajări stradale conduce şi la ducerea în subteran a tuturor cablurilor. Nu putem însă să punem în practică global, în tot oraşul, această mutare a cablurilor în subteran, pentru că nu are cine să finanţeze toate amenajările”, declara primarul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago