Categories: Klaus Vaterland

Rusine! Nicolae Robu habar n-are cate tigari poti cumpara din alocatia copilului

Deși deseori îl trădează un comportament infantil, primarul Nicolae Robu nu știe cât este alocația pentru creșterea copilului. Cel puțin așa zice presa ostilă liberalului, căci, de partea cealaltă, edilul susține că avea o idee despre cât primește fiecare prunc din România de la guvern: vreo 10 euro pe lună. Adică 44,50 lei, nu 42, la cât se ridică in realitate suma. Adevărul e că n-a știut și cu asta basta. Ce politician e ăla care nu știe cât e indemnizația copilului?! Ca tată de fată, fac pariu că Nicolae Robu habar n-are cum e să ți se zică, cu glas cristalin de copil, „mama, vreau caca!”, iar dacă-l întrebi câte linguri de lapte praf „Humana” bea un sugar la o masă, credeți că știe, impostorul? Va bâjbâi ca și cu alocația și va filosofa populist despre ineficiența programului pesedist „Cornu’ și laptele”. Chiar așa, oare știe primarul liberal cât plătește statul pentru un copil îmbuibat cu un corn și-un coif cu lapte? De unde?

Dar, luați de valul promisiunilor electorale, când l-am ales pe Nicolae Robu primar de Timișoara nu l-am întrebat dacă știe cât e kilogramul de arpagic, cât e uleiul, piramidonul, dar mai ales cât câștigă un însoțitor de persoană cu handicap, câți pamperși de adulți schimbă acesta sau ce vârstă are, în realitate, viceprimarul Traian Stoia. De eram mai prudenți când ni s-a cerut votul, am fi evitat situația să alegem în fruntea orașului o persoană care nu cunoaște nici măcar cât e rația ursului de la grădina zoologică sau de câte ori pe an sunt vaccinați ratonii în acest obiectiv turistic administrat de instituția pe care o conduce. E, dar dacă îl întrebi câte puncte a luat ACS Poli în victoria la limită cu „lanterna” din Pâncota o să vă zică imediat. Cu cine jucăm în play-off? Nimic mai simplu. Îl întrebi pe Nicolae Robu și vei afla că mergem la Olimpia Satu Mare și apoi vine Metalul Reșita pe „Dan Păltinișanu”. Sau FC Olt, depinde de rezultatul din meciul direct.

Arogant, universitarul Nicolae Robu îți va vorbi pe nerăsuflate la orice oră din zi și din noapte despre stabilitatea microprocesoarelor sub influența factorilor termici, despre cum funcționează memoriile interne la calculatoare, despre cum se execută excavațiile și hidroizolațiile la pasajul Michelangelo, dar habar nu va avea cât plătește un bătrân când solicită 15 zile de tratament balnear la Casa de Pensii de care aparține. Este inadmisibil așa ceva! Nu mai bine alegeam noi primar un moldovean fără ocupație, cu nouă copii acasă și unul în pântecul doamnei? Ne-ar fi zis dumnealui la fix cât e alocația pentru fiecare copil și câte cartușe de țigări poți cumpăra cu ele. Ba chiar am fi aflat și cât câștigă dânsa în al zecelea concediu postnatal. Și pot paria că dl Robu nu știe să ne spună nici cât e spirtul medicinal, votca „Motorola” ori berea la petul de opt litri jumate.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

18 ore ago