Categories: Economic

Trenurile Regiotrans stau pe loc, calatorii se descurca cum pot

De marți, 17 martie, nu se mai poate merge la Reșița cu trenul. Compania Regiotrans nu mai are certificat de siguranță, așa că toate trenurile sunt suspendate. La nivelul Regionalei Timișoara, aproximativ 1.600 de oameni au abonamente pe garniturile Regiotrans.

Autoritatea Feroviară Română a retras operatorului Regiotrans certificatul de siguranţă, astfel că de marți, 17 martie, circulaţia tuturor trenurilor acestei societăți se suspendă. „S-a retras certificatul de siguranță, ca urmare a unor neconformități în activitatea de exploatare, prin utilizarea unor vehicule care nu corespund din punct de vedere tehnic. Constau în înscrierea eronată a unor serii de locomotive și vagoane, în neconformitate cu cele înscrise pe șasiul vagoanelor și locomotivelor respective, dar și o serie de uzuri ale materialului rulant folosit. Activitatea de evaluare a avut loc în ultimele două săptămâni. Ei știau că au aceste neconformități. Dacă vor fi remediate, se poate obține un nou certificat”, explică Gelu Dae, directorul AFER.

De această decizie este afectată și una dintre cele mai folosite linii din zonă, Reșița – Berzovia – Gătaia – Voiteni. Florin Niță, directorul Regiotrans Timişoara, spune că operatorul a contestat decizia AFER, dar procedura este de durată. „Ni s-a interzis să efectuăm transport pe căile ferate din România, deci nu sunt numai Timișoara și zona Banatului în această situație. Conducerea de la Brașov a trimis o contestație, dar nu știu în ce măsură se poate rezolva situația numai în baza acelei contestații. Conform reglementărilor AFER, contestația se rezolvă în 30 de zile, se poate însă și mai repede”, a declarat Niță. Regiotrans nu are posibilitatea să asigure călătorilor transportul prin alte mijloace, dar dacă vor exista solicitări, banii pe abonamente vor fi returnaţi. În Regionala Timișoara sunt circa 5.500 de călători pe zi şi aproximativ 1.600 abonamente înregistrate.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

O oră ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago