Categories: Poli Timisoara

Arsenal Londra nu-l poate transfera pe Dragomir fara acordul lui Poli

Tot mai multe voci îl dau ca şi transferat pe Vlad Dragomir la Arsenal Londra,. Aceleaşi voci spun că Poli Timişoara, clubul care l-a crescut şi promovat pe mijlocaşul timişorean, nu se va alege cu prea mulţi bani în urma trecerii lui Dragomir la echipa pregătită de francezul Arsene Wenger. Datele problemei stau însă total diferit.

Vlad Dragomir poate pleca la Arsenal doar cu acordul lui Poli și nu oricum, ci doar după ce englezii plătesc o sumă care nu ar presupune doar grila de formare a jucătorului, aşa cum se vehiculează. Conform Regulamentelor FIFA privind Statutul şi Transferul jucătorului, „transferururile internaţionale de jucători sunt permise numai dacă aceştia au peste 18 ani”. Cum Vlad Dragomir va împlini 16 ani în această lună, este evident că acesta intră sub incidenţa regulamentelor internaţionale. Portiţa pentru o eventuală trecere a acestuia la Arsenal Londra este un amendament al aceluiaşi articol, care spune că transferurile internaţionale de jucători minori sunt permise în trei situații, una dintre acestea fiind acordul clubului care l-a format pe junior, Poli Timişoara în cazul de faţă.

Cel mai cunoscut precedent este FC Barcelona, echipa la care evoluează Lionel Messi. În urmă cu câţiva ani, catalanii au transferat mai mulţi jucători non-spanioli cu vârsta mai mică de 18 ani, ceea ce a dus la o sancţiune drastică din partea Comisiei de Disciplină a FIFA. Mai exact, Barcelona a primit interdicţia de a efectua transferuri pentru o perioadă de doi ani, până în 2016, dar şi o amendă de 450.000 de franci elveţieni. Chiar dacă celebrul club spaniol a contestat decizia FIFA la TAS, tribunalul din Elveţia nu i-a dat dreptate, sentinţa F IFA rămânând valabilă. În aceste condiţii, e greu de crezut că Arsenal Londra, club recunoscut la nivel mondial pentru interesul acordat jucătorilor tineri din alte ţări decât Anglia, va risca să intre într-un scandal internaţional care i-ar putea atrage sancţiuni drastice din partea FIFA. (sursa foto: www.banatsport.ro)

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

28 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago