Constructorul de la Lenau s-a tinut de cuvant: a oprit lucrarile!

Reabilitarea Liceului Lenau a fost oprită joi dimineață, așa cum au promis cei de la Kasdum-GF, firma care execută lucrarea. Oamenii spun că proiectul a fost greșit întocmit și dau vina pe „incompetența funcționarilor din primărie”. Primarul Nicolae Robu afirmă că părțile trebuie să discute punctual în această situație, dar și că PMT nu are nicio vină.

Primarul Nicolae Robu se declara foarte mulțumit, acum câteva săptămâni, de ritmul în care se desfășoară lucrările la Liceul Lenau, lăudând firma severineană Kasdum-GF. Joi dimineață însă, firma a oprit lucrul, după ce, susțin reprezentanții ei, au așteptat în zadar modificarea greșelilor din proiectul după care se execută reabilitarea. Pe clădire au apărut bannere de mari dimensiune pe care scrie negru pe alb: „Lucrările la acest obiect de investiții au fost oprite datorită incompetenței funcționarilor din primărie și a greșelilor majore de proiectare”. Acum două zile, primarul Nicolae Robu spunea că adevărul este undeva la mijloc și recunoștea că proiectul, executat de firma Subcontrol, are „scăpări”. Valoarea totală a proiectului este de 6,747 milioane de lei, din care finanțare nerambursabilă 6,43 milioane de lei. Kasdum-GF a început, acum câteva săptămâni, și reabilitarea bălții Lămâița, în cartierul Freidorf.

Citește și: Parchetul pune în pericol reabilitarea Liceului Lenau!

UPDATE: Primarul Nicolae Robu spune că municipalitatea nu are nicio vină în această situație și că orice solicitare a Kasdum-GF nu poate fi luată în considerare decât dacă respectă legea. „Regret că firma Kasdum are o asemenea conduită, cu atât mai mult cu cât am fost foarte mulțumit, până acum, de ritmul lucrărilor. Din păcate, situația în care s-a ajuns este cauzată de proiectant și executant, în niciun caz de primărie. Proiectantul a prevăzut în caietul de sarcini un tip de parchet inexistent, iar executantul nu a sesizat asta în fosta sa calitate de ofertant la licitație, în etapa de clarificări. Nu intru în detalii, important este ca toate părțile să se așeze la masă și să găsească soluția legală pentru ieșirea din impas. Înțeleg pretenția Kasdum de a i se plăti ceea ce face la această lucrare, este una firească, dar și Kasdum trebuie să înțeleagă că în sectorul public există un cadru legal mai rigid decât cel în care se operează în sectorul privat. Ceea ce dorește Kasdum nu este acceptat de primărie nu din cauza incompetenței sau relei voințe a cuiva, ci pentru că nu este legal. Iar legea trebuie să fie suverană în orice”, a declarat, pentru deBanat.ro, Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

2 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

2 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

3 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

7 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

8 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

9 ore ago