Categories: Politicieni

Birsasteanu ar putea candida la primarie! Momentan, vrea sa fie presedinte la PSD Timisoara

Deputatul PSD Florin Bîrsășteanu și-a anunțat oficial, joi, intenția de a candida pentru funcția de președinte al organizației municipale. Social-democratul spune că ținta pentru acest an este stabilirea, până în luna decembrie, a unui candidat cu șanse la Primăria Timișoara. El nu exclude să-și asume o astfel de sarcină.

Președintele interimar al PSD Timișoara, deputatul Florin Bîrsășteanu, intră oficial în cursa pentru această funcție. Alegerile vor avea loc în cea de-a doua jumătate a lunii mai. „Candidez la funcția de președinte al PSD Timișoara, pe care o ocup interimar în acest moment, dar în anumite coordonate. Vreau să impun echipei o asumare a nominalizării unui candidat la PMT, cât mai repede posibil. Vrem să-l aducem în postura de a lupta cu șanse reale pentru a câștiga fotoliul de primar. Trebuie să găsim un candidat serios, care să nu se pună pe el în primul plan, ci proiectele comunității”, spune deputatul. Un alt lucru este sigur: din structurile de conducere alese nu vor face parte oameni cu probleme penale. „Nimeni care are în spate procese pe rol nu va fi ales în structurile de conducre ale partidului. Trebuie să aducem un suflu nou de oameni care să pună interesul comunității înainte de interesele personale”, afirmă medicul.

Pe de altă part, Bîrsășteanu nu spune „nu” posibilității de a intra chiar el în cursa pentru primărie, deși recunoaște că nu ar fi deloc o misiune ușoară. „Dacă lucrurile arată un scor cu potențial de creștere și de câștig, nu pot exclude din start o asemenea nominalizare. Personal, cred că, datorită scorului din ultimul exercițiu electoral, e greu în Timișoara să găsești o personalitate din partid care să aibă șanse”, afirmă medicul social-democrat. Totuși, Bîrsășteanu crede că ar exista o portiță pentru candidatul PSD, și aceasta deschisă de… actuala administrație. „PSD poate cu un efort consistent și cu abilități să găsească un om (…) Pe fondul imaginii și al realizărilor pe care actuala administrație le are, nu exclud ca partidul nostru să poată avea un candidat cu șanse”, a conchis deputatul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

A debutat ședința de guvern organizată la Timișoara

Sediul Prefecturii Timiș găzduiește de la această oră ședința Guvernului României. În frunte cu primul…

35 de minute ago

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu…

O oră ago

Stradă din Dumbrăviţa recuperată de la samsarii imobiliari urmează să fie asfaltată de primărie

O stradă ocupată timp de mai mulţi ani de samsarii imobiliari din Dumbrăviţa urmează să…

O oră ago

UVT a obținut acreditarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic

Universitatea de Vest din Timișoara a obținut certificatului de acreditare pentru „Centrul de Inovare și…

2 ore ago

E oficial, miniștrii sosiți la Timișoara vor fi înghesuiți în Sala Video. Două proiecte pentru Timiș, votate la ședința de guvern

Circul sălii de desfășurare a ședinței de guvern de la Timișoara s-a încheiat, miniștrii care…

2 ore ago

Proiectul Centurii Vest merge înainte, contestația depusă a fost respinsă

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins cererea depusă de cei de la ARL Cluj,…

3 ore ago