Categories: Primăria Timişoara

Inca nu ne putem da pe bicicletele primariei, dar le vom vedea intr-un film!

Uite bicicleta, nu e bicicleta! Aceasta pare să fie deviza Primăriei Timișoara, care a decis să scoată, din nou, bicicletele retrase acum trei săptămâni. Vehiculele urmează să fie „vedetele” unui filmuleț de prezentare, dar apoi vor fi retrase de pe traseu. Proiectul stațiilor intermodale se va încheia pe 29 mai.

La jumătatea lunii martie, primele 30 biciclete cumpărate prin proiectul „Modernizarea staţiilor de transport public intermodal la nivelul polului de creştere Timişoara” au fost montate în stațiile de la Catedrala Mitropolitană, Poșta Mare și mall. După două săptămâni, el au fost însă retrase din stații, după ce au fost vandalizate de unii trecători, deși unul din scopurile pentru care au fost „scoase” în lume a fost chiar testarea sistemului de supraveghere. „Probabil că n-a funcționat 100% sistemul, nu s-a făcut nicio anchetă. Nu sunt avarieri grave, dar anumite zgârieturi sunt. Managerul de proiect a constatat că este mai precaut să le retragă”, explica primarul Nicolae Robu.

Între timp, bicicletele au reapărut în unele dintre stațiile RATT, dar nici de această dată ele nu vor putea fi folosite. Scopul este cu totul altul. „Bicicletele au fost scoase, dar vor fi retrase foarte curând. Este în curs de realizare a unui filmuleț de prezentare a proiectului, care va rula timp de o săptămână. Se va întâmpla în luna mai, în mai multe locuri cu vizibilitate din oraș: la magazinul Bega, Iulius Mall, aeroport, foaierul Sălii 2 a Teatrului Național sau în parcarea exterioară a Centrului Regional de Afaceri”, spune Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al PMT.

Proiectul „Modernizarea staţiilor de transport public intermodal la nivelul polului de creştere Timişoara” prevede instalarea a 25 de rastele de unde timişorenii vor putea lua biciclete dintr-o staţie situată într-o zonă a oraşului şi o vor putea lăsa într-o altă staţie, dintr-o altă zonă. Este vorba despre 300 de biciclete, iar valoarea proiectului, care prevede și reabilitarea unor piste, este de 7,5 milioane de lei. Încă nu se știe modalitatea prin care vor putea fi luate bicicletele, deși până la finalizarea proiectului mai este doar o lună.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

3 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

5 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

5 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

8 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

8 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

8 ore ago