PNL inca spera la majoritate in CJ: se bazeaza pe intoarcerea lui Mihoc si plecarea lui Cociobea

Chiar dacă în ultima perioadă nu au mai fost la fel de vocali, liberalii speră în continuare să ocupe ambele scaune de vicepreședinți ai consiliului județean. Incapabili să formeze încă o majoritate, ei au găsit un nou motiv de speranță.

Încă de anul trecut, membrii PNL Timiș anunțau că vizează ambele funcții de vicepreședinți de la nivelul Consiliului Județean Timiș. Totul a rămas în stadiul de intenție, pentru că, până acum, liberalii nu au reușit să-și creeze o majoritate. Între timp, PNL a reușit să-și asigure un scaun de vicepreședinte, după ce instanța i-a dat dreptate în primă fază lui Marian Vasile. În momentul de față, apele din CJ Timiș sunt din nou tulburi, după ce Sorin Cociobea a fost exclus din PSD și riscă să-și piardă mandatul.

Teoretic, lucrurile sunt complicate, însă pentru Marian Vasile e mult mai simplu. „Următorul de pe lista fostului PDL va intra. Sigur este al nostru (n.r. – postul), am vorbit și cu un avocat, care a analizat astfel de spețe din țară. În lege se spune că, în cazul eliberării unui loc de pe o anumită de pe listă a unui partid, următorul pentru ocuparea postului este de pe lista partidului inițial. Este fără doar și poate. Acum, că unii interpretează în fel și chip, e partea a doua”, a declarat vicepreședintele CJ Timiș. Marian Vasile mizează și pe faptul că Marcel Mihoc își va relua atribuțiile din CJ Timiș în cel mai scurt timp. „Dacă PNL și independenții ar acționa în mod unitar, eu zic că am avea majoritate, iar la nivelul votului secret, pentru că din punctul meu de vedere așa ar trebui să fie procedura, pentru că vizează persoană, la acest nivel PSD s-ar putea să aibă anumite surprize. Mai e un aspect… dacă Marcel Mihoc va participa la ședințele de plen începând cu ședința viitoare, pentru că el va fi un vot în plus pentru independenți”, mai spune liberalul.

Vasile nu face un secret din aceea că liberalii se gândesc la o tentativă de schimbare a vicepreședintelui social-democrat Călin Dobra. „Având în vedere că trebuie să existe un echilibru în cadrul conducerii executive a, CJT, ne dorim să consolidăm această conducere și asta se poate face prin majoritate din Consiliul Județean. În ceea ce mă privește, mă judec cu CJ Timiș pentru funcția mea. La momentul actual, eu nu sunt consolidat 100% și trebuie să aștept rezolvarea în instanță a cazului. Analizăm acum care este oportunitatea unei asemenea schimbări, dar e adevărat că ne dorim un al doilea vicepreședinte”, a concluzionat Marian Vasile.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago