Categories: Politicieni

Romania, promovata printr-un festival la Bruxelles! Popa’s a facut caricaturi la minut / FOTO

Frumusețea tradițiilor românești a ajuns până la Bruxelles. Totul se datorează Festivalului Primăvara Românească, menit să aducă mai aproape cultura Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului de cetățenii Belgiei. La eveniment, curioșii de toate națiile au putut să se delecteze cu cele mai bune bucate, iar pentru doritori Ștefan Popa Popa’s a realizat caricaturi la minut.

Locuitorii din Bruxelles au putut să descopere, sâmbătă, cum arată un festival românesc. Pentru aceștia au fost pregătite o mulțime de surprize, iar curioșii care au trecut pe la eveniment au putut să cumpere obiecte artizanale, să deguste vinuri alese, dar și palincă din cea mai bună. La mare căutare au fost și bucatele tradiționale românești. Pentru vizitatori au fost pregătite sarmale, frigărui și mititei. Curioșii au putut să încerce și din deserturile tradiționale. Muzica a fost asigurată de artiști talentați, iar în fața scenei s-au încins și câteva hore. Vedeta evenimentului a fost Ștefan Popa Popa’s, care a realizat gratuit caricaturi la minut pentru doritori. Cererea a fost foarte mare, iar oamenii au stat la coadă răbdători minute în șir pentru a primi un portret realizat de Popa’s.

În spatele evenimentului se află europarlamentarii PSD Victor Negrescu și Emilian Pavel. Cei doi au lansat și „Delegația Transilvaniei, Crișanei Banatului și Maramureșului pe lângă Uniunea Europeană”. Este vorba despre un proiect prin care se dorește promovarea zonei de vest a României direct în „capitala” Europei. Cei doi au ales să urmeze modelul unor regiuni din țări precum Franța, Spania sau Italia, care au deja reprezentare la nivelul instituțiilor europene. „Zona de vest a României are un potențial cultural, turistic și economic care trebuie fructificat. O reprezentare directă pe lângă Uniunea Europeană va permite acestor regiuni să fie mai bine cunoscute de instituțiile europene și va crea premisele pentru o mai bună promovare, dar și fructificare a oportunităților oferite de apartenența la Uniunea Europeană”, spune europarlamentarul Victor Negrescu. La evenimentul de lansare au fost prezenți și oficiali ai județului Timiș.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

9 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

10 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

11 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago