Tramvaiele reabilitate vor veni… candva! Nimeni nu stie cand, nici macar primarul Robu

Nu se știe când o să avem primele două tramvaie reabilitate, dar primarul Nicolae Robu spune că trebuie să avem… o gândire optimistă! Cele două garnituri au plecat la Arad și Pașcani în vara anului trecut și vor circula din nou prin Timișoara la un moment neprecizat.

Primele două tramvaie care trebuie reabilitate în baza contractului încheiat anul trecut între Primăria Timișoara și asocierea Electroputere VFU Paşcani – Astra Vagoane Arad au plecat spre fabrici în iulie 2014. Termenul în care ar fi trebuit acestea terminate n-a fost clar de la bun început, pe motiv că, fiind primele, durează ceva mai mult. Primele estimări vizau finalul anului 2014, însă, între timp, a trecut și Paștele, și nici urmă de tramvaie. Primarul Nicolae Robu nu știe acum când le vom vedea.„Am fost informat că furnizorii de subansambluri au stabilit date precise de furnizare. Nu sunt neînțelegeri pe acest subiect între firma din Arad, firma din Pașcani, pe de o parte, și furnizorii de subansambluri, pe de altă parte, numai că furnizarea nu a putut să aibă loc așa cum și-au dorit cele două firme care au câștigat licitația. Dacă firmele mari care produc acele subansambluri nu livrează, ce să facem? Trebuie să fim perseverenți și să acceptăm. Nici într-un caz nu vor fi gata săptămâna viitoare”, spune edilul. Deși nici măcar nu poate estima momentul în care timișorenii se vor deplasa cu tramvaiele reabilitate, Robu cere… răbdare și chiar mai mult. „Hai să ne bucurăm că vom avea tramvaie foarte frumoase, cu încălzire la scaune, cu climatizare, ceea ce n-a fost în Timișoara niciodată. Asta trebuie să ne bucure. Haideți să avem o gândire pozitivă”, afirmă primarul.

În noiembrie 2014, Robu susținea că, după aceste prime două garnituri, la care reabilitarea durează mai mult, ritmul de lucru va fi mult mai susținut: un tramvai pe lună, la fiecare uzină. „Nu rămâne decât partea de metal greu, asta înseamnă roţile, osiile din tramvaiul vechi, în rest totul se aruncă. Vor fi cu încălzire în scaune, climatizare, vor avea internet, camere video… Absolut tot ce există într-un tramvai nou, numai că preţul este de patru ori mai mic decât al unui tramvai nou cu aceleaşi caracteristici”, spunea primarul. El ar fi dorit ca, în acest an, să fie reabilitate 20 de garnituri… Contractul cu Electroputere VFU Paşcani – Astra Vagoane Arad are o durată de patru ani și vizează 30 de garnituri. Reabilitarea uneia singure face 480.000 de euro. După un an de la semnarea contractului au fost reabilitate… 0 tramvaie!

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

23 de minute ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

2 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

3 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

5 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

6 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

6 ore ago