Ca sa nu ne manance tantarii, Bojin ii da o mana de ajutor lui Robu

Primăria Timișoara va plăti, și în acest an, către Consiliul Județean Timiș operațiunile de dezinsecție. Municipalitatea nu va reuși să încheie, în timp util, un contract cu un operator autorizat, astfel că singura salvare a timișorenilor este… avionul pe care-l va contracta CJ.

Timișorenii se plâng deja de apariția țânțarilor și a altor insecte deranjante, dar primăria nu va putea face, nici în acest an, operațiuni de dezinsecție. Licitația a fost contestată de unicul ofertant înscris, iar procesul este în aer, după ce, la finele lunii martie, Tribunalul București și-a declinat competența, iar Curtea de Apel București încă nu a stabilit o instanță care să judece speța. Pentru ca dezastrul să nu fie total, va interveni, și în acest an, Consiliul Județean Timiș.

La plenul de joi, consilierii județeni au votat un proiect care prevede prestarea de servicii de dezinsecție către primăriile care vor solicita acest lucru. Actul a trecut, cu un amendament propus de Marian Vasile. „Lucrările trebuie executate pe bază de contract și trebuie specificat clar care este cota parte de contribuție financiară a CJ. Plata să se facă de către noi, urmând ca banii să fie recuperați de la primării, dar ar trebui să se specifice exact cum se va face plata și cum vor fi recuperați banii”, a spus liberalul. Amendamentul a fost susținut și de social-democratul Adrian Pau, care a adus în discuție faptul că în județ există primării mici, care nu-și vor permite să plătească.

Dezinsecția propriu-zisă ar putea începe după jumătatea lunii iunie. „În două sau trei săptămâni, după 15 iunie, putem discuta dacă ne solicită instituțiile de sănătate să facem acest lucru în procedură de urgență sau dacă vom face dezinsecția pe bază de solicitările făcute de primăriile din județ. În zonele împădurite există mai rapid această necessitate, în zonele celelalte poate fi și după aceea”, a declarat președintele CJ, Titu Bojin. Instituția oferă astfel o gură de oxigen și Primăria Timișoara. Practic, CJ va încheia un contract cu un operator, iar municipalitatea va plăti pentru suprafața pe care se va face dezinsecția, care va fi făcută și din avion.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

18 ore ago