Au vrut cea mai cea piatră pentru pavarea străzilor din centrul istoric, acum trag ponoasele. Primarul Nicolae Robu recunoaște că sunt probleme cu aprovizionarea, iar pe strada Mercy efectiv nu se poate lucra. Pe de altă parte, licitația pentru conservarea vestigiilor a fost contestată.
Cu probleme mari pentru Romprest, firmă „călcată” de anchetatori într-un dosar de evaziune fiscală, lucrările de reabilitare din centrul istoric înaintează într-un ritm destul de ciudat. „Pe Savoya se lucrează, în Piața Unirii se lucrează foarte bine, pe Alecsandri se termină partea care ține de Libertății, au mai apărut și niște modificări… niște dispoziții de șantier, de extindere, spre exemplu, a parcării pe Victor Vlad Delamarina, unde la un moment dat era gata, dar proiectanții au ajuns la concluzia că e bine să se mai meargă câțiva metri încolo, la fel s-a extins și pavajul pe Brediceanu. În Piața Libertății este aproape gata, în afară de zona de vestigii”, susține edilul.
Strada Mercy însă, prima pe care au început lucrările cu pavaj mare pe mijloc și pietre mai mici pe lateral, nu e gata încă, deși se lucrează din noiembrie. Asta, teoretic, pentru că, de mai bine de o săptămână, e pauză totală. „Avem probleme de aprovizionare. Pe Blaga se lucrează, au venit două transporturi de plăci mari. Pe Mercy, din păcate, nu se lucrează, pentru că nu este piatră (plăcile de granit de pe mijlocul străzii – n.r.), furnizorul nu ne-a mai dat piatră de câteva luni. Nu e problemă de bani și sper să nici nu fie, e doar o problemă cu furnizorul, eu așa am fost informat. Astfel de piatră nu găsești oriunde, ați văzut că este una mai specială”, explică Robu. Piatra din zona Cetate provine din România și Italia, iar cărămida roșie din Piața Libertății este din Austria. Interesant este că, la începutul lunii aprilie, edilul susținea că problemele cu aprovizionarea au fost rezolvate. „În sfârşit s-a depăşit golul de aprovizionare cu piatră pentru centrul istoric. Avem piatră şi pentru Lucian Blaga, şi pentru Mercy, şi pentru Eugeniu de Savoya, şi pentru Piaţa Unirii, şi pentru Carusso”, spunea Nicolae Robu.
Ca și cum n-ar fi de ajuns, nici licitația pentru conservarea vestigiilor nu merge prea bine. „Licitaţia privind achiziţia contractului de lucrări, proiectare şi asistenţă tehnică pentru punerea în valoare a vestigiilor descoperite în centrul istoric a fost contestată. Autoritatea contractantă va transmite o copie a dosarului de achiziţie publică la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care are obligaţia să emită, în 20 de zile, o decizie. În cazuri temeinic justificate, această perioadă poate fi prelungită cu încă 10 zile”, spune Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al PMT. Valoarea contractului este de 11,3 milioane de lei, fără TVA. Reabilitarea centrului istoric al Timișoara costă 65 de milioane de lei, din care aproximativ 42 de milioane din fonduri europene. Termenul trecut pe panourile care semnalizează lucrarea este 29 iulie 2015.
Cu exact o săptămână înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, liberalul Ilie Bolojan, într-una din…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…