Categories: Primăria Timişoara

De la 22 de euro la 95.000! Atat plateste, în 2015, primaria pentru Capitala Culturala

Primăria Timișoara va acorda, în acest an, Asociaţiei „Timişoara Capitală Culturală Europeană”, sub formă de cotizație, 420.000 de lei. Suma este necesară pentru funcționarea ATCCE, care trebuie să elaboreze și să depună dosarul de candidatură. Mai trebuie să fie de acord, marți, și consilierii locali.

În plenul de marți al CL Timișoara va fi dezbătut un proiect „privind aprobarea majorării cotizaţiei anuale pe care Municipiului Timişoara o plăteşte, în calitate de membru fondator, la Asociaţia «Timişoara Capitală Culturală Europeană»”. Practic, este vorba despre alocarea a 420.000 de lei pentru funcționarea ATCCE, suma fiind deja prevăzută în bugetul local pentru 2015. „Lunile care urmează sunt extrem de importante pentru dezvoltarea conceptului, a programelor culturale, a creării parteneriatelor, a strategiei de implicare a cetăţenilor şi a întăriri capacităţii instituţionale a unităţii de management de creare a conţinutului dosarului de candidatură al Timişoarei pentru etapa de preselecţie”, se precizează în referatul care însoțește proiectul. Banii vor acoperi cheltuielile legate de formarea unei echipe de lucru de minimum 12 persoane, fără director executiv şi asistent, care să lucreze la întocmirea dosarului de candidatură. Suma urmează să fie alocată trimestrial, pe bază de documente justificative.

Primăria Timișoara este membru fondator al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană din 2011, an în care a alocat 100 de lei de la buget pentru constituirea patrimoniului inițial și încă 100 de lei, drept cotizație anuală. În 2013, cotizația a fost de 12.000 lei. Anul trecut, primarul Nicolae Robu a aruncat săgeți înspre mediul de afaceri, despre care a spus că susține doar din vorbe candidatura Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană. Câștigătorul competiției va fi anunțat abia în 2017, până atunci principalii finanțatori venind din mediul local. După 2017, orașul candidat va primi bani din partea Guvernului României şi de la Uniunea Europeană. Primăria a făcut publice, din nou, adrese și serii și numere de buletin ale unor persoane fizice, membri ai ATCCE. În două cazuri – al omului de afaceri Emil Cristescu și al președintelui Consiliului de Administrație al SDM, Ilie Stoinel – au fost lăsate „la liber” și codurile numerice personale.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Şi totuşi, ce este mai important? Conotaţiile electorale ale unei şedinţe de guvern sau faptul că se face un stadion la Timişoara?

În mod simbolic, săptămâna trecută, chiar la Timişoara a fost aprobată Hotărârea de Guvern care…

13 minute ago

Program de lucru al RETIM pentru 1 mai și Sărbătorile Pascale, Zona 1 și Zona 0 a județului Timiș

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor…

53 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 30 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 30.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

15 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

16 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

18 ore ago