Primăria Timișoara va acorda, în acest an, Asociaţiei „Timişoara Capitală Culturală Europeană”, sub formă de cotizație, 420.000 de lei. Suma este necesară pentru funcționarea ATCCE, care trebuie să elaboreze și să depună dosarul de candidatură. Mai trebuie să fie de acord, marți, și consilierii locali.
În plenul de marți al CL Timișoara va fi dezbătut un proiect „privind aprobarea majorării cotizaţiei anuale pe care Municipiului Timişoara o plăteşte, în calitate de membru fondator, la Asociaţia «Timişoara Capitală Culturală Europeană»”. Practic, este vorba despre alocarea a 420.000 de lei pentru funcționarea ATCCE, suma fiind deja prevăzută în bugetul local pentru 2015. „Lunile care urmează sunt extrem de importante pentru dezvoltarea conceptului, a programelor culturale, a creării parteneriatelor, a strategiei de implicare a cetăţenilor şi a întăriri capacităţii instituţionale a unităţii de management de creare a conţinutului dosarului de candidatură al Timişoarei pentru etapa de preselecţie”, se precizează în referatul care însoțește proiectul. Banii vor acoperi cheltuielile legate de formarea unei echipe de lucru de minimum 12 persoane, fără director executiv şi asistent, care să lucreze la întocmirea dosarului de candidatură. Suma urmează să fie alocată trimestrial, pe bază de documente justificative.
Primăria Timișoara este membru fondator al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană din 2011, an în care a alocat 100 de lei de la buget pentru constituirea patrimoniului inițial și încă 100 de lei, drept cotizație anuală. În 2013, cotizația a fost de 12.000 lei. Anul trecut, primarul Nicolae Robu a aruncat săgeți înspre mediul de afaceri, despre care a spus că susține doar din vorbe candidatura Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană. Câștigătorul competiției va fi anunțat abia în 2017, până atunci principalii finanțatori venind din mediul local. După 2017, orașul candidat va primi bani din partea Guvernului României şi de la Uniunea Europeană. Primăria a făcut publice, din nou, adrese și serii și numere de buletin ale unor persoane fizice, membri ai ATCCE. În două cazuri – al omului de afaceri Emil Cristescu și al președintelui Consiliului de Administrație al SDM, Ilie Stoinel – au fost lăsate „la liber” și codurile numerice personale.
Comentarii prin facebook