Categories: Economic

In 2016, taxele si impozitele locale raman la fel! Cu o singura conditie

Taxele și impozitele locale rămân, și anul viitor, la același nivel. Consilierii locali au aprobat marți proiectul de hotărâre care stabilește impozitele pe 2016. Dispare o taxă de mediu, dar apare una de salubrizare. Totul este însă relativ, pentru că depinde de nemodificarea Codului Fiscal.

Timișorenii pot să stea liniștiți: anul viitor nu vor plăti impozite mai mari. Există totuși două modificări importante. „Scoatem taxa de mediu, pentru că valoarea era mică şi multe decizii de impunere au fost contestate. Noi am transmis deciziile de impunere, conform codurilor CAEN, agenţilor economici care desfăşoară activităţi supuse procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu. Au fost foarte multe firme nemulţumite, am avut cam 1.000 de contestaţii, pe 800 le-am admis. De exemplu, conform legii, cei cu restaurante ar fi trebuit să plătească această taxă specială dacă au peste 100 de locuri la mese, le transmiteam decizia, spuneau că n-au atâtea locuri… Până şi crescătorii de albine erau trecuţi pe codurile CAEN. Dacă şi ei poluează… Am avut mii de decizii care ni s-au întors”, explică Adrian Bodo, șeful Direcției Fiscale a PMT. De anul viitor va fi introdusă însă o taxă de salubrizare, care va fi aplicată persoanele fizice și juridice care nu au contracte cu Retim. „Taxa suplimentară îi vizează pe cei care nu au contract cu Retimul, persoane fizice şi juridice susceptibile a crea deponii ilegale. Până vor încheia respectivele contracte vor plăti această taxă. Cei de la Direcţia de Mediu, împreună cu Retim, îi identifică pe cei în cauză, ne prezintă datele şi noi le transmitem deciziile de impunere”, mai spune Bodo. Pentru persoanele fizice, taxa de salubrizare este de 11,88 lei/persoană/lună, iar pentru cele juridice este de 121,46 mc/lună. Impozitele ar putea crește totuși la Timișoara, cu o singură condiție: dacă va fi modificat Codul Fiscal.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu…

14 minute ago

Stradă din Dumbrăviţa recuperată de la samsarii imobiliari urmează să fie asfaltată de primărie

O stradă ocupată timp de mai mulţi ani de samsarii imobiliari din Dumbrăviţa urmează să…

15 minute ago

UVT a obținut acreditarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic

Universitatea de Vest din Timișoara a obținut certificatului de acreditare pentru „Centrul de Inovare și…

2 ore ago

E oficial, miniștrii sosiți la Timișoara vor fi înghesuiți în Sala Video. Două proiecte pentru Timiș, votate la ședința de guvern

Circul sălii de desfășurare a ședinței de guvern de la Timișoara s-a încheiat, miniștrii care…

2 ore ago

Proiectul Centurii Vest merge înainte, contestația depusă a fost respinsă

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins cererea depusă de cei de la ARL Cluj,…

2 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei spre sfârşitul acestei săptămâni în judeţul Timiş

Vineri, 26 aprilie, între orele 10-12 vor avea loc lucrări la Stația de Tratare a…

2 ore ago