Una dintre cele mai iubite terase din Timișoara nu se va deschide prea curând, deși pe Facebook a fost creat deja un grup de susținere. Este vorba de D’arc pe Mal. Primarul Nicolae Robu susține că sunt probleme cu terenul. Acesta a fost atribuit „superficial” unui revoluționar, contractul a expirat și va fi prelungit, dar numai după corectarea erorilor.
Vaporul pe care a funcționat, în ultimii ani, terasa D’arc pe Mal a apărut deja de ceva vreme la locul obișnuit. Ba mai mult, într-una din zilele trecute, cei care au traversat podul Tinereții au văzut și agitație în zona barului. Totul a durat însă extrem de puțin, au dispărut și paharele aduse, mesele n-au mai fost amplasate, iar în pe mal… bate vântul! La finele săptămânii trecute, pe Facebook a apărut, în aceste condiții, o pagină care se numește chiar „Susținem Terasa D’arc pe mal”, care are deja în jur de 2.200 de fani. „Se pare că cei de la D’arc nu reușesc să primească acordul de funcționare din partea autorităților locale (…) Dincolo de nelămuririle juridico-legale, terasa a funcționat pe acelasi amplasament de mai mulți ani, fiind (…) unul dintre cele mai plăcute locuri de pe malul Begăi (…) am creat această pagină pentru cei solidari cu această cauză (…) în speranța că autoritățile vor conștientiza importanța unei astfel de locații pentru un oraș și vor reuși să găsească o rezolvare”, a notat inițiatorul paginii.
Primarul Nicolae Robu nu are însă vești grozave pentru timișorenii care așteaptă să bea o bere pe vaporaș. „Terasa nu este deschisă pentru că a expirat contractul între primărie și profesorul Ștefan Ivan, care a primit acel spațiu din postura sa de revoluționar. Dânsul a avut un contract cu cei de la D’arc. Se fac acum pregătirile pentru a i se da printr-un nou contract acel spațiu, numai că s-a constatat că trebuie făcute niște operațiuni… nu știu… dezmembrare, nu știu exact”, a declarat, marți, edilul. Conform acestuia, vechiul contract conținea erori grave. „Este o extensie a podului, aici e problema. Podul este domeniu public, conform legii. Nu poți să dai podul cuiva. Partea aceea care nu ține de pod este o construcție suplimentară, nu apare ca și construcție niciunde, și să dai podul nu poți. Acum facem demersurile să înregistrăm acea construcție ca o entitate de sine stătătoare. Ea nu figurează niciunde (…) Contractul anterior s-a făcut fără să se verifice că ea nu figurează ca și entitate în Cartea Funciară”, a explicat Robu.
Edilul nu vrea să comenteze prea mult cum a fost posibilă încheierea unui contract pentru un spațiu care… nu există. „Nu apărea acel spațiu de sine stătător, ca să poată fi atribuit. A fost atribuit printr-o atitudine superficială, nu spun mai multe. Pe fond, n-a fost rău că a fost atribuit, dar, din punct de vedere formal, a fost greșit. Vrem să îndreptăm acea greșeală. Profesorul Ivan merită să primească spațiul, doar că într-o formulă legală, iar asta înseamnă semnarea unui nou contract”, s-a limitat să spună Nicolae Robu. Acesta nu știe când ar putea fi încheiată procedura de intrare în legalitate și nici de ce s-a constatat atât de târziu că vechiul contract nu e în regulă. „Nu e în niciun caz vina primăriei. Acum s-a constatat că a expirat contractul. În momentul în care juriștii, care procedează cu alt nivel de rigoare, au văzut situația, evident că nu s-a putut acorda semnătură pe contract în forma existentă. Am avut o discuție cu profesorul Ivan și i-am explicat că avem toată deschiderea să-i dăm spațiul pe care l-a avut, însă i-am arătat care este situația și a înțeles-o”, a mai declarat edilul. După finalizarea noului contract, revoluționarul Ștefan Ivan poate decide să-și continue colaborarea cu D’arc. „Dacă vrea să continue în aceeași formulă, din punctul nostru de vedere nu este nicio problemă. Eu am o părere favorabilă despre acel local, a fost un loc civilizat, un loc frumos, unde semnalele de la cei care au fost acolo sunt numai pozitive”, a conchis Robu.
Echipa Festivalului Rod s-a întors după gratii la începutul toamnei, cu proiecția filmului „Crulic. Drumul…
CATALIN SI CATALAINA SRL, în calitate de solicitant, cu sediul în sat Cerneteaz, comuna Giarmata,…
Cu ajutorul fondurilor europene, peste 3.000 de studenți din Timișoara și Reșița vor beneficia de…
Alfred Simonis, noul președinte al Consiliului Județean Timiș, spune că nu se va transforma, în…
Compania de termoficare anunță că a pornit și al doilea cazan de abur de la…
Un număr de șapte spații comerciale aflate în cartierele istorice Cetate și Fabric, sunt scoase…