Categories: Politicieni

Liviu Dragnea, condamnat la un an cu suspendare! El a demisionat din guvern

Preşedintele executiv al PSD, ministrul Liviu Dragnea, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de trei ani. DNA a cerut închisoare cu executare în acest dosar, iar sentința poate fi atacată.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, este acuzat, alături de alte 74 de persoane, preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt, de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influenţă, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot. În acest proces au fost audiate, în calitate de martori, sute de persoane, printre care şi premierul Victor Ponta.

UPDATE: Liviu Dragnea și-a depus demisia din guvern, iar luni își va da demisia și din funcția de președinte executiv al PSD. „Rămân valabile întrebările cum se mai poate face campanie în România, în condițiile în care prezența la vot poate fi considerată folos necuvenit”, a spus Dragnea, care se consideră în continuare nevinovat.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

12 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

16 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

19 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

19 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

21 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

21 de ore ago