Avem două minibuze turistice, dar ce facem cu ele? E întrebarea la care, din august 2014, primăria caută un răspuns, însă fără prea mult succes până acum. Vehiculele care au costat 30.000 de euro nu pot fi încă înmatriculate, așa că va mai dura până vor putea ieși pe traseele pentru turiști.
În aprilie 2014, consilierii locali votau un proiect care prevedea cumpărarea a două minibuze electrice, a câte 14 locuri, numai bune pentru plimbat turiștii prin oraș. „Veți vedea că vor avea foarte mare trecere. Vor fi folosite pentru tururi ale orașului, în scop turistic, (…) sau le vom închiria, vom vedea. Vrem să dăm un semnal”, declara, la vremea respectivă, primarul Nicolae Robu. Minibuzele au ajuns la Timișoara la începutul lunii august. Ele au costat în jur de 30.000 de euro. „Au motor electric și sunt descoperite, astfel încât să se poată «simți» orașul mai bine atunci când se organizează promenade, tururi, cu ajutorul lor. Sunt producții chinezești, asamblate în Ungaria. Cursele vor fi contra cost și vor fi gestionate de RATT”, explica Robu. Edilul era optimist și spunea că minibuzele ar fi urmat să intre pe traseu în câteva zile, după stabilirea traseelor.
În teorie, suna bine, însă realitatea s-a dovedit mult mai dură și sunt șanse reduse ca minibuzele să iasă pe traseu foarte curând. Vehiculele nu sunt nici măcar înmatriculate! „Este o problemă, nu pot să vă dau prea multe detalii. Aceste vehicule sunt cumpărate din Uniunea Europeană, din Ungaria, unde pot circula, dar în România s-a primit un aviz negativ din partea RAR la nivel național. Este de neînțeles. Ele trebuie să fie expertizate și supuse omologării. Am spus: OK, să mergem să facem omologarea, dacă asta trebuie, deși e absurd. City-managerul Sorin Drăgoi, care s-a ocupat de această achiziție, le-a luat din Ungaria și nu s-a gândit că ar putea să fie o problemă. În Ungaria circulă fără probleme… Altfel de ce s-ar vinde? Să fie ținute la expoziție?”, a declarat primarul Robu. În aceste condiții, minibuzele sunt tot în scriptele primăriei. „Nu au fost predate către RATT, pentru că nu s-a făcut omologarea. Nu știu cât durează această procedură. S-au făcut demersurile către RAR, dar nu știu timingul. De pe acum ar fi trebuit să le vedem circulând…”, a mai spus edilul. Robu „speră” totuși să le vadă pe traseu peste vară.
În contextul actual al alegerilor prezidențiale, votul pentru Elena Lasconi din primul tur este mai…
Pentru data de 22.11.2024, toate lucrările vor fi sistate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Se…
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…