Probleme cu minibuzele turistice! Nu stie de cand si daca vor circula

Avem două minibuze turistice, dar ce facem cu ele? E întrebarea la care, din august 2014, primăria caută un răspuns, însă fără prea mult succes până acum. Vehiculele care au costat 30.000 de euro nu pot fi încă înmatriculate,  așa că va mai dura până vor putea ieși pe traseele pentru turiști.

În aprilie 2014, consilierii locali votau un proiect care prevedea cumpărarea a două minibuze electrice, a câte 14 locuri, numai bune pentru plimbat turiștii prin oraș. „Veți vedea că vor avea foarte mare trecere. Vor fi folosite pentru tururi ale orașului, în scop turistic, (…) sau le vom închiria, vom vedea. Vrem să dăm un semnal”, declara, la vremea respectivă, primarul Nicolae Robu. Minibuzele au ajuns la Timișoara la începutul lunii august. Ele au costat în jur de 30.000 de euro. „Au motor electric și sunt descoperite, astfel încât să se poată «simți» orașul mai bine atunci când se organizează promenade, tururi, cu ajutorul lor. Sunt producții chinezești, asamblate în Ungaria. Cursele vor fi contra cost și vor fi gestionate de RATT”, explica Robu. Edilul era optimist și spunea că minibuzele ar fi urmat să intre pe traseu în câteva zile, după stabilirea traseelor.

În teorie, suna bine, însă realitatea s-a dovedit mult mai dură și sunt șanse reduse ca minibuzele să iasă pe traseu foarte curând. Vehiculele nu sunt nici măcar înmatriculate! „Este o problemă, nu pot să vă dau prea multe detalii. Aceste vehicule sunt cumpărate din Uniunea Europeană, din Ungaria, unde pot circula, dar în România s-a primit un aviz negativ din partea RAR la nivel național. Este de neînțeles. Ele trebuie să fie expertizate și supuse omologării. Am spus: OK, să mergem să facem omologarea, dacă asta trebuie, deși e absurd. City-managerul Sorin Drăgoi, care s-a ocupat de această achiziție, le-a luat din Ungaria și nu s-a gândit că ar putea să fie o problemă. În Ungaria circulă fără probleme… Altfel de ce s-ar vinde? Să fie ținute la expoziție?”, a declarat primarul Robu. În aceste condiții, minibuzele sunt tot în scriptele primăriei. „Nu au fost predate către RATT, pentru că nu s-a făcut omologarea. Nu știu cât durează această procedură. S-au făcut demersurile către RAR, dar nu știu timingul. De pe acum ar fi trebuit să le vedem circulând…”, a mai spus edilul. Robu „speră” totuși să le vadă pe traseu peste vară.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

11 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

15 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

17 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

17 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

20 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

20 de ore ago