Categories: Primăria Timişoara

Robu are idei: A sosit vremea unificarii Timisoarei cu toate comunele din jur

Primarul Nicolae Robu spune că a venit vremea să gândim vizionar, așa că propune… unificarea Timișoara cu toate comunele din jur. Edilul nu a discutat cu nimeni despre această idee, dar a ținut neapărat s-o facă publică.

„Cred că a sosit vremea unificării între Timișoara și toate comunele adiacente, pentru crearea unei aglomerări urbane, a unei metropole care să se poate dezvolta într-un concept unitar. Situația actuală nu cred că e bine să continue, pentru că peste timp se va ajunge să se tragă ponoasele, dacă fiecare unitate administrativ-teritorială se va dezvolta neținând seama de proiectele vecinilor”, a anunțat, marți, primarul Nicolae Robu. Edilul consideră că actualele comune ar trebui să devină arondismente ale Timișoarei, cu administrație proprie, care să se ocupe strict de problemele locale. Ar fi nevoie însă și de o lege specială. „S-ar impune o schimbare legislativă și ar fi bine să se mearga pe o lege-pilot, poate o ordonanță de urgență, care să creeze cadrul pentru un asemenea experiment”, a mai spus Robu.

Primarul Timișoarei admite însă că n-a discutat cu nimeni despre acest proiect, nici măcar cu edilii din comunele respective. „Trebuie să vedem lucrurile și altfel, unde vor fi obiectivele industriale. Dacă nu, ne vom trezi peste 20-30 ani ca, în interiorul Timișoarei de atunci, să avem tot felul de obiective industriale. Este timpul unor abordări vizionare, cu privirea peste ani, chiar peste mulți ani, nu numai in cotidian. Voi discuta această temă cu mai multă lume, îi voi invita la o discuție pe toți primarii din comunele adiacente Timișoarei și pe parlamentarii de Timiș”, a declarat Nicolae Robu. Conform acestuia, va fi trebuie să existe o fuziune, în urma căreia comunele să se transforme în arondismente, care să fie administrate local. Edilul a mai spus că se referă strict la comunele care au graniță cu Timișoara.

Robu nu poate înainta totuși un termen până la care această fuziune să fie pusă în practică. „Totul depinde de voința politică existentă. Eu sunt un tip căruia nu-i place să lălăie lucrurile, se poate și într-un an, daca există voință politică, dar nu se poate fără o agreere a cetățenilor din acest areal”, a conchis primarul Timișoarei. Robu pare să uite că, în trecut, s-au mai purtat discuții pe această temă, în ideea creării unei zone metropolitană, însă, la vremea respectivă, proiectul s-a lovit de opoziția primarilor din comunele periurbane, deloc încântați să devină niște „anexe” ale Timișoarei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

17 minute ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

49 de minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

3 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

4 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

14 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago