Categories: Primăria Timişoara

Toanca sau Orza? Aceasta a fost intrebarea la ultimul plen al CL

Cum e să votezi ceva și, după mai bine de două ore, să afli că ai votat, practic, „pe” numele altuia? I s-a întâmplat vineri social-democratului Radu Țoancă, președintele de ședință, care, spre finalul plenului, a aflat că îl cheamă… Adrian Orza!

Plenul de vineri a avut peste 50 de proiecte pe ordinea de zi, dar cea mai disputată a fost propunerea de finanțare a echipei de baschet Timba. Scandalul a durat aproape o oră și tot atunci s-a constatat că sistemul de vot are o problemă. Astfel, președintele de ședință Radu Țoancă (PSD) a aflat că voturile sale au fost înregistrate ca fiind ale… independentului Adrian Orza! Totul, din cauza „priceperii” celor de la Departamentul Tehnic al primăriei, care l-au lăsat pe fostul țărănist și la prezidiu, și în sală, iar pe social-democrat l-au „ras” cu totul. „A fost cea mai ridicolă şedinţă la care am participat în 11 ani şi am avut şi ghinionul să o conduc. Numele meu nu a figurat pe listing, votul meu a fost înregistrat cu numele de Adrian Orza. Noroc că a fost un amendament la care au fost posturi diferite, pentru că atunci Adrian Orza a votat şi cu «da», şi cu «nu» şi atunci ne-am dat seama că pe mine mă cheamă… Adrian Orza. Este de un grotesc desăvârşit, iar el votează şi cu «da», şi cu «nu» în acelaşi timp, ceea ce ridică nişte semne de întrebare privind legalitatea hotărârilor luate. Toate voturile din această şedinţă au fost aşa”, a afirmat, după plen, Radu Țoancă. Fiindă perspectiva de a relua ședința de vineri i-a cam oripilat pe aleși, s-a găsit și o soluție, rămâne de văzut cât de legală. „Voi semna pe acel listing de fiecare dată unde apare numele de Adrian Orza… Voi semna la toate cele 52 de proiecte, voi tăia Orza – Ţoancă, cu semnătură olografă”, a mai spus Țoancă.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

2 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

5 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

6 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

7 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago