Prima ediție a „Zilelor veverițelor” va avea loc la Buziaș în 30-31 mai, în organizarea Asociației pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș. Și fiindcă de la o astfel de sărbătoare populară nu puteau lipsi bucatele, concomitent se organizează și concursuri gastronomice.
Dacă în ultimii ani, Stațiunea Buziaș a devenit cunoscută prin Festivalul vinului și papricașului, de această dată, „vedetele” în materie de gastronomie vor fi sarmalele. Astfel, sâmbătă, 30 mai, este programat un concurs de mâncat sarmale. A doua zi, duminică, va avea loc concursul „Cele mai gustoase sarmale din Banat”. Și fiindcă e o manifestare dedicată veveriței, tot duminică, Uica Mihai va lansa volumul „Bucătăria veveriței”, bazată pe rețete de mâncăruri și dulciuri ale căror principale ingrediente sunt nucile, alunele și arahidele.
Nu în ultimul rând, muzica și jocul bănățean vor fi reprezentate în cele două zile ale festivalului cu zeci de îndrăgiți artiști din zonă. Sâmbătă vor urca pe scenă ansamblurile Boldureanca, Hora Belinţului, Florile Stăvilarului din Coştei, Dudeşteana, Armenişana, Hora Caraşului din Oraviţa, Florile Bazaltului din Şanoviţa, Datini Jdiorene din Jdioara. Acestora li se vor alătura soliștii Remus Grosu, Mariana Zota, Codruţa Moldovan, Alina şi Dani Stancu, Ramona Roiescu, Dana Rădneanţu, Ramona Miheţ, Paula Menga, Narcisa Spiridon, Roxana Brumar, Oana Rus, Adrian Drăgoi, Cristiana Neagu, Cristina Coneru, Alexia Sârbu, Iasmina Velescu și Minodora Cadar. Duminică, de la ora 11, vor urca pe scenă ansamblurile Izvoraşul din Buziaş, Brestoviceana din Brestovăţ, Secăşana din Secaş, Flori Bănăţene din Topolovăţu Mare, Bănăţeana din Timişoara, Ansamblul Sârbesc Sf. Sava din Sânnicolau Mare, Hora Timişului din Timişoara, Moşniţana din Urseni, Timişul din Albina, Iedera din Oţelu Rosu, Pusta Banatului din Timişoara, Bocşana din Bocşa (Caraş-Severin), Ansamblul Sorocul CARP Timişoara. De asemenea vor mai încânta publicul soliștii Adrian Stanca, Liliana Savu Badea, Elena Jurjescu, Traian Barbu, Cornelia Lupulescu, Ramona Torzan Gomboş, Ramona Ilieş Drăgan, Raluca şi Oana Stanca, Bebe Radu Dragomir, Anca Panţîru, Adriana Curtu Voaidoş, Dolores Dangea, Otilia Radu, Daliana Tătar, Angelica Stoica, Vasilica Pleniceanu, Cătălin Birău, Anişoara Serafim Bologa, Ştefan Murgu.
Directorul Stațiunii Buziaș, Sorin Munteanu, spune că prin acest festival se dorește, în primul rând, atragerea publicului în zonă, după refacerea infrastructurii hoteliere. „Este o altă manifestare prin care încercăm să facem din Stațiunea Buziaș o oază de divertisment atractivă pentru tot județul. Buziașul are nevoie de un astfel de festival, după ce tradiționalul festival din toamnă a ajuns unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Timiș. Buziașul era recunoscut datorită acestor veverițe. Din păcate, numărul lor a devenit tot mai mic în ultimul timp. Vrem să repopulăm parcul cu aceste frumoase animale, mai ales pentru bucuria copiilor”, ne-a declarat Munteanu.
În contextul actual al alegerilor prezidențiale, votul pentru Elena Lasconi din primul tur este mai…
Pentru data de 22.11.2024, toate lucrările vor fi sistate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Se…
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…