Categories: Primăria Timişoara

Beti apa de la fantanile publice? Aveti grija, s-ar putea sa fie toxica

Timișorenii care beau apă de la fântânile publice ar trebui să se gândească de două ori înainte de a face acest lucru. Municipalitatea a descoperit, în urma unor controale, că apa de la unele dintre fântânile din oraș este contaminată. La o parte dintre ele există probleme cu bacterii, în timp ce la altele apa este toxică din punct de vedere chimic.

Primarul Nicolae Robu a anunțat vineri că mai multe fântâni publice din Timișoara nu sunt la standardele prevăzute. Concret, apa nu este potabilă, iar municipalitatea va lua măsuri în cel mai scurt timp. Edilul susține că au fost verificate 94 de fântâni din oraș. Dintre acestea 10 sunt contaminate cu bacterii, iar la 12 apa nu este potabilă din punct de vedere chimic. „Pe noi ne preocupă foarte mult sănătatea cetățenilor orașului. Periodic facem analize și am constanta că apa nu are calitatea cerută la unele fântâni. Atunci, sigur că dispunem măsurile de rigoare și închiderea până se va ajunge la parametrii impuși”, a declarat Nicolae Robu.
Edilul a continuat prin a anunța care sunt fântânile de la care cetățenii nu ar trebuie să ia apă. „Au fost 94 de fântâni supuse măsurătorilor şi la 10 sunt aceste depăşiri: cele de pe strada Petofi – Parcul Petofi, bulevardul Sudului, strada Aştrilor, bulevardul Dragalina, zona Favorit, străzile Munteniei, Bucovina, Ion Ionescu de la Brad, Foişor şi Ştefan Octavian Iosif. Mai sunt alte 12 fântâni la care apar anumite probleme de natură chimică, nu bacteriologică, creşteri semnificative ale parametrilor Mangan şi Fier. Acestea sunt: Rusu Şirianu, Podgoriei, Parcul Petofi, Chişodei, Musicescu, Sudului, Macilor, Tacit, Leandrului, Foisor, Mistral şi Parcul Botanic”, a explicat Robu. Primarul spune că astfel de controale se realizează periodic, cel puțin trimestrial, iar edilul așteptă ca DSP să rezolve cât mai repede problema.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

9 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

10 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

11 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

13 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

14 ore ago